O'Sullivan - Selby este marea finală a Mondialului de snooker din acest an. Ronnie n-a pierdut nicio finală în carieră la Crucible

publicat în Ultima oră pe 4 Mai 2014, 09:04

După două săptămâni de snooker excelent, doar doi jucători au mai rămas în picioare. Ronnie O’Sullivan – Mark Selby va fi finala Mondialului de snooker din acest an, care va începe duminică, de la ora 16:00.

”Aş minţi dacă aş spune că nu sunt obosit”, este declaraţia pe care Mark Selby a dat-o la finalul semifinalei cu Neil Robertson, pe care englezul din Leicester a câştigat-o cu 17-15, după 17 ore epuizante de snooker de cea mai înaltă calitate. A fost un meci extrem de echilibrat, pe care Selby l-a condus însă încă după prima sesiune. Englezul a avut 5-3 şi 9-7, însă sesiunea finală a plecat de la scorul de 12-12. Robertson a făcut repede 13-12, doar că Selby, aflat într-una dintre cele mai bune forme ale carierei, a câştigat patru din următoarele cinci jocuri, pentru a se distanţa la 16-14.

Robertson, care a devenit la Crucible primul jucător cu 100 de break-uri de peste 100 de puncte într-un singur sezon, a redus handicapul cu un break de 108 puncte, însă Selby nu s-a lăsat descurajat şi a fructificat ultima "minge de meci", cu un break de 74 de puncte, eliminându-l pe capul de serie numărul 2, Robertson. Este a doua finală la Crucible din cariera lui Selby, după cea din 2007, pe care a pierdut-o cu 18-13, după ce a fost condus cu 11-4 încă din prima sesiune. ”Aş minţi să spun că nu am emoţii, probabil că adrenalina mă va ţine treaz toată noaptea. Ronnie O’Sullivan e un jucător excelent, e un geniu, dar nu mi-e frică de el”, a spus Selby înaintea finalei cu O’Sullivan, care va începe duminică, de la ora 16:00. Ronnie nu a pierdut niciuna dintre cele cinci finale jucate şi are şansa să câştige al treilea titlu mondial consecutiv şi al şaselea din carieră.
 
prosport.ro