Ultima oră

Pacifistul comunist Fidel Castro: Omenirea trebuie să renunţe la armele nucleare

Castro a rostit discursul pe treptele universităţii Havana, în faţa unei mulţimi formate din mai multe mii de persoane, majoritatea studenţi.

El a cerut comunităţii internaţionale să facă tot posibilul pentru a evita un război în Orientul Mijlociu, care, din punctul său de vedere, s-ar putea transforma într-un conflict nuclear global.

Mulţimea l-a aplaudat pe Castro – în vârstă de 84 de ani, îmbrăcat într-o uniformă militară simplă.

"Nicio ţară nu ar trebui să deţină" arme nucleare, a subliniat el. "Puterea nucleară ar trebui folosită numai pentru o cauză bună", a adăugat Il Comandante.

Castro a vorbit despre pericolul sancţiunilor internaţionale vizând Iranul, avertizând că eventualul conflict la care ar putea duce va scăpa de sub control, dacă Statele Unite persistă în intenţia de a pedepsi Teheranul.

Fostul lider cubanez a cerut lumii să ia în calcul şi opinia Rusiei. "Rusia este o putere nucleară, opinia sa nu ar trebui ignorată", a precizat el.

În 31 iulie 2006, postul cubanez de televiziune a difuzat o scrisoare de la Fidel Castro, în care a anunţat că îi predă puterea fratelui său mai mic, Raul. El a dispărut de pe scena publică şi o perioadă au circulat zvonuri că ar fi murit.

Ulterior, a început să scrie eseuri publicate de presa de stat şi a apărut în câteva fotografii.

Luna trecută, fostul şef al statului cubanez a apărut în public pentru prima oară în ultimii trei ani, pentru a cere SUA să împiedice un război cu Iranul.

Sursa: RL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *