Eveniment

Pactul pentru Unire, Pactul pentru Europa

Semnatarii Pactului vor primi încrederea ONG-urilor și votul populației, în condițiile aprecierii considerabile a opțiunii unioniste în rîndul populației R.Moldova.

Considerînd că unica șansă de integrare europeană a R. Moldova o reprezintă Unirea cu România, proiectul are nevoie de susținerea aleșilor locali, în sensul sincronizării cu procesele și realitățile sociale, economice, politice, culturale românești.

Acest lucru se poate realiza prin mai multe acțiuni incluse în Pact, cum ar fi asumarea publică a existenței unui singur popor pe ambele maluri ale Prutului, facilitarea activității agenților economici și a instituțiilor mass-media românești, intensificarea colaborării transfrontaliere, cu sprijinul experților puși la dispoziție de către organizațiile unioniste, exercitarea lobby-ului unionist, și alte posibilități de acțiune descrise în Pact.

Candidații la funcția de primar în cadrul alegerilor locale din R. Moldova au posibilitatea să semneze pactul pînă pe data de 12 Iunie 2015.

În vederea popularizării în rîndul alegătorilor a candidaților unioniști, lista semnatarilor va fi postată la adresa www.pact.md, unde poate fi accesat și conținutul integral al documentului.

Pînă în acest moment 44 de candidați au semnat deja Pactul. Menționăm că BUN a fost format la 16 Mai 2015 și cuprinde 22 de organizații, dintre
care amintim Platforma unionistă Acțiunea2012, Mișcarea civică Tinerii Moldovei, Asociația Lumina a pedagogilor transnistreni, Fundația Regina Elena, Clipa Siderală, Asociația Foștilor Deportați, Asociația Tiras-Moldova etc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *