Bună Dimineața

Pădure verde pădure, ori pădure fără copaci?

Și dacă tot vine iarna, oamenii trebuie să se încălzească că doar nu vor îndura frigul (făcându-i pe plac lui Rogozin). Localnicii zic că pădurarii au de împlinit o normă pentru șeful rezervației. Lunar, aceștia trebuie să-i dea 100 de mii de lei, bani pe care trebuie să-i obțină din vânzarea lemnului. Nu-mi este de mirare că, pe vremea când eram școlar, un pădurar a fost împușcat mortal fără ca cineva să mai dea de urma asasinului. 

Mă întreb cât vor mai fi pădurile, dacă pădurarii taie copacii întruna? Bine că mai există așa-zisele zile de înverzire, iar unii încearcă să mai iasă în evidență sădind copaci. Doar așa cred eu că vor mai supraviețui spațiile verzi, căci la cât de lacomi sunt unii, mă mir cum de mai rezistă pădurile. 

O fi sau nu adevărat acest zvon cu sutele de mii, tare aș dori ca cei de sus (cum spunea bunica mea) să se autosesizeze, căci treaba pare să fie serioasă, iar unde tai, nu crește înapoi. Așa, încet-încet, vom ajunge că și pădurile sunt pe cale de dispariție și vom citi despre ele cu mare nostalgie în manualele științifice.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *