Actualitate

Pădurile din ţară vor fi supravegheate în perioada Crăciunului

De asemenea, în cadrul unei şedinţe operative de astăzi, conducerea instituţiei a identificat acţiunile necesare menite să evite blocarea entităţilor silvice în perioada 6-8 ianuarie, cînd meteorologii au emis Cod portocaliu de ninsori puternice, viscol şi troiene.

“Vor fi întreţinute drumurile de acces, inclusiv spre cantoanele silvice. Totodată, am creat echipe mobile care vor fi de serviciu în perioada 6-8 ianuarie şi vor monitoriza spaţiile silvice în eventualitatea apariţiei unor situaţii de risc”, se indică într-un comunicat “Moldsilva”.

Totodată, silvicultorii au îndemnat populaţia să evite ieşirile în pădure în zilele de sărbătoare, mai ales în stare de ebrietate. Iar în cazuri excepţionale să alerteze serviciul 901 şi linia fierbinte “Moldsilva” (022 211 311) care va fi operaţională în regim non-stop.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în zilele de 6-8 ianuarie se prevăd ninsori puternice, în raioanele centrale și de sud ale ţării, astfel stratul de zăpadă va constitui 7-17 cm. „Codul a intrat în vigoare azi începînd cu ora 8.00 şi se va menţine pînă mîine, ora 3.00 noaptea”, a spus şeful Centrului de Prognoze Meteo al SHS, Ghenadie Roşca, citat de MOLDPRES.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *