Culinar.md

Paella cu fructe de mare

Arborio, soiul de orez folosit pentru risotto, este o alternativă decentă. De asemenea, ideal ar fi să folosiți supă de pui sau de pește, însă se poate face și cu apă.

Ingrediente pentru patru porții 

– 400 g orez pentru paella
– un ardei gras roșu, tăiat cuburi mici
– o ceapă mare, tocată mărunt
– două linguri ulei de măsline
– doi-trei căței de usturoi, în funcție de dimensiune
– o linguriță paprica afumată
– câteva fire de șofran
– 150 ml vin alb sec
– un litru supă de legume sau de pește
– patru creveți mari, proaspeți, curățați de intestine
– patru calmari, eviscerați și tăiați lamele
– 16 midii proaspete, spălate
– 300 g file de somon, fără piele
– o legătură de pătrunjel
– o lămâie tăiată în patru felii
– sare de mare și piper negru

Mod de preparare

Încălziți uleiul și prăjiți ceapa până când devine moale, dar nu se colorează. Adăugați ardeiul, usturoiul zdrobit, un pic de sare și piper și prăjiți două-trei minute amestecând încontinuu. Adăugați orezul, paprica, șofranul și amestecați bine. Adăugați vinul și amestecați întruna, până când vinul se evaporă sau este absorbit aproape în totalitate, după care adăugați supa fierbinte, aduceți la temperatura de fierbere, apoi lăsați-o la foc mic 20 de minute, amestecând din când în când.

Adăugați peștele și fructele de mare și lăsați pe foc încă 5 minute. Opriți focul, adăugați pătrunjelul tocat, amestecați și adăugați feliile de lămâie.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *