Editorial

Paleta coloristică a prostiei

Nu am mai scris de mult despre primarul Capitalei, însă recent, am dat peste o ştire stupefiantă, care mi-a readus aminte că acest om există şi continuă să răspândească prostia şi haosul în Capitală. Dorin Chirtoacă vrea ca toate gheretele din oraş să aibă aceeaşi culoare. Frumos, nu! Util! Progresist! European!

Parcuri defrişate, transport public haotic, pasaje pentru pietoni închise peste noapte din cauza micului business, edificii istorice lăsate în paragină, lipsa locurilor de parcare, lipsa trotuarelor pentru pietoni, construcţii multietajate ilegale, anexe în formă de „pristroici”, cazinouri peste cazinouri… astea sunt doar câteva dintre realizările Primăriei de când Dorin Chirtoacă stă la cârma oraşului. Mai nou, primarul a decis că toate gheretele din oraş ar trebui să aibă o singură paletă coloristică. Adică, în loc să luptăm cu gheretele ilegale amplasate peste tot, noi ne gândim ce culoare să le dăm, ca să încurajăm apariţia de mai departe a acestora. Mă gândesc că cea mai potrivită culoare pentru gherete ar fi cenuşiul, nu după substanţa din creierele celor de la primărie, ci după aspectul cromatic pe care îl capătă oraşul iarna – în urma amestecării zăpezii cu glodul. În general mă gândesc că nuanța glodului ar fi cea mai potrivită, astfel gheretele ar corespunde perfect capitalei noastre europene. Glodul din oraş e glodul din capul primarului, aşa că merită să vopsim şi gheretele cu această culoare.

Îmi aduc bine aminte câtă lume mi-a sărit în cap când scriam să nu-l voteze pe Dorin Chirtoacă. Însă văd că Mâna Moscovei nu este atât de distructivă pentru oraş precum sunt gheretele unioniste, „pristroicile” adevărului istoric, bălţile în forma României Mari, trotuarele acaparate de maşinile patriotice şi microbuzele identităţii naţionale. Cu siguranţă, Mâna Moscovei e şi ea de vină, însă această mână nu stă la Kremlin, această mână s-a aşezat frumuşel în căpăţâna domnilor de la primărie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *