Politică

Palihovici: Moldova va primi asistenţa UE în funcţie de rezultatele înregistrate

Acordul de Asociere cu UE rămâne documentul cheie şi care conţine ceea ce trebuie să facă Republica Moldova. Despre aceasta a comunicat vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, după întrevederea cu raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul lituanian Petras Auštrevičius, care se află în vizită la Chişinău.

„UE continuă să creadă în perspectiva europeană a Republicii Moldova, iar mingea este pe terenul politcienilor moldoveni”, a spus Liliana Palihovici. Politiciana a adăugat că în cadrul întâlnirii s-a menţionat că Republica Moldova trebuie să întreprindă reformele necesare ţării, ceea ce va schimba starea de lucruri şi va restabili încrederea în politicieni.

Petras Auštrevičius, nu a făcut declaraţii pentru presă. În cadrul vizitei sale, oficialul s-a întâlnit deja cu preşedintele Nicolae Timofti, dar şi liderul Partidului Democrat, Marian Lupu. Urmează întâlniri cu prim-ministrul Pavel Filip şi cu vicepremierul, ministrul de externe, Andrei Galbur. Petras Auštrevičius va mai discuta şi cu deputaţi, precum şi cu politicieni moldoveni. 

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *