Criza

Pana in aprilie, Grecia rezista fara sa se imprumute

 „Avem capacitatea de a functiona pana la finele lunii aprilie fara a merge pe piata”, a declarat adjunctul ministrului grec de Finante, Philippos Sachinidis intr-un interviu acordat Mega TV. „Nu am luat inca nicio decizie cu privire la momentul cand ne vom imprumuta din nou de pe pietele de capital”, a adaugat Sachinidis.

Anterior, directorul agentiei elene pentru administrarea datoriilor publice (PDMA) a declarat ca Grecia trebuie sa imprumute aproximativ 16 miliarde de euro pana la finele lunii mai. Intr-un interviu acordat vineri Frankfurter Allgemeine Zeitung, Petros Christodoulou a precizat ca Grecia are datorii de aproximativ 23 miliarde de euro care ajung la maturitate in perioada 19 aprilie-23 mai, insa guvernul grec are o balanta pozitiva de lichiditati de aproximativ sapte miliarde de euro in prezent.

Mizand pe o reducere a deficitului bugetar cu 4% in acest an, de la 12,7% din PIB la finele lui 2009 la 8,7% din PIB la finele lui 2010, Grecia a anuntat ca ar putea fi nevoita sa se indrepte spre Fondul Monetar International daca nu se va gasi o solutie europeana pentru gestionarea datoriilor sale. Italia s-a declarat si ea „in totalitate in favoarea” ajutorului UE pentru Grecia, a declarat premierul italian Berlusconi pentru Reuters, dupa ce Franta s-a exprimat si ea in favoarea unui ajutor, in vreme ce Germania este in continuare supusa presiunilor europene.

Sursa: Hotnews

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *