Culinar.md

Pancakes cu sos de lămâie

Totuși, eu cred că a jucat un rol important și faptul că acestea sunt ușor de preparat și nu necesită multe ingrediente. De această dată, îți propun să asociezi clătitele clasice americane cu un sos de lămâie, care să echilibreze gustul dulce.

Ingrediente:

2 ouă
200 g smântână (este recomandat să fie cu 20% grăsime)
1/2 linguriță pastă de vanilie (aceasta se găsește greu în România, așa că o poți înlocui cu cantitate dublă de esență de vanilie sau cu o păstaie de vanilie.)
65 g făină albă
35 g zahăr
1 linguriță praf de copt
1 vârf de linguriță de sare

Pentru sos:

2 linguri de amidon din porumb
50 g zahăr
Puțină nucșoară și puțină sare
230 ml apă
Sucul de la o jumătate de lămâie
1 linguriță de coajă de lămâie
30 g unt

Mod de preparare:

Începe prin a bate ouăle cu smântâna și vanilia. Separat, cerne făina și amestec-o cu sarea, zahărul și praful de copt. Adaugă-le peste smântână și amestecă totul cu telul, însă doar până la încorporare. Compoziția rezultată va fi una moale și fluidă.

Pune o tigaie antiaderentă pe foc, să se încingă. Folosește-te de unt pentru a unge tigaia de câte ori este nevoie. Sfatul meu este să îl tai cât e rece și să înfigi bucata în vârful unei furculițe. Astfel îl vei plimba ușor prin tigaie când ai nevoie. Asigură-te că focul este dat la foc mic înainte să torni aluat în tigaie, ca să nu riști să se ardă. Cu o lingură sau un polonic mic ia din aluat și formează câteva clătite în tigaie. Îți recomand să faci clătitele cu un diametru aproximativ de 5 cm, dar poți să le faci cum preferi. Când torni aluatul, nu trebuie să miști tigaia, iar așa, compoziția scursă din lingură va forma singură un disc. Lasă clătitele să se coacă timp de 1 minut și 10-15 secunde pentru prima parte, iar când le întorci, nu le lăsa mai mult de un minut. Încearcă să ajustezi focul sub tigaie, astfel încât să nu se rumenească prea tare clătitele, dar nici să nu rămână palide. Clătitele se întorc ușor folosind o spatulă subțire. Când sunt gata, pune-le pe o farfurie caldă și acoperă-le până când termini de copt toată compoziția.

Ca să faci sosul, amestecă într-o crăticioară amidonul din porumb, sarea, zahărul și nucșoara cu apa. Pune totul la foc mediu până când amestecul este gros și transparent. Cu un tel, adaugă zeama și coaja de lămâie și untul. De îndată ce untul s-a topit, îndepărtează cratița de pe foc. Această cantitate de sos ar trebui să fie suficientă pentru aproximativ 20 de clătite.

Ca să servești totul, așază câteva clătite una peste alta și toarnă sosul de lămâie cald peste acestea.

Sursa: bunadimineata.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *