Eveniment

Papuc si Botnari, pusi sub invinuire penala

Procuratura Generala i-a pus miercuri sub invinuire penala pe fostul ministru de Interne, Gheorghe Papuc, si ex-comisarul general al Chisinaului, Vladimir Botnari, in dosarul evenimentelor din aprilie 2009. Fostii demnitari sunt invinuiti de procurori de neglijenta in serviciu soldata cu urmari grave (art.329 alin.(2) lit.b), Cod Penal). Ca masura preventiva, invinuitii au interdictia de a parasi tara. Procuratura Generala mai anunta, intr-un comunicat, ca in scurt timp cauza penala impotriva celor doi urmeaza a fi finalizata si transmisa in judecata.

Gh. Papuc si V. Botnari au fost citati la Procuratura in decembrie 2009 in calitate de martori, iar ulterior, ambii au fost audiati in calitate de banuiti. Ambii au negat acuzatiile, afirmand ca actiunile lor din acele zile au fost conforme cu legea. Celelalte persoane publice chemate la Procuratura in acest dosar, inclusiv fostul presedinte al RM, Vladimir Voronin, au dat depozitii doar in calitate de martori. La 6-7 aprilie 2009, zeci de mii de oameni au protestat in centrul capitalei, acuzand fraudarea alegerilor de catre guvernarea comunista. Ulterior sute de tineri au fost retinuti si batuti de politisti in comisariate.
Conform Codului Penal, daca vor fi gasiti vinovati, Gh. Papuc si V. Botnari risca amenda de la 6000 pana la 16.000 de lei sau inchisoare de la doi la sase ani, in ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite functii pe un termen de pana la cinci ani.
 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *