Frumusețe

Păr sănătos chiar şi vara

Pentru a avea un păr strălucitor chiar şi în timpul verii, trebuie să fii extrem de atentă. Trebuie să îţi faci timp pentru a păstra părul sănătos. În cazul în care nu vrei ca firele să se despice, să se rupă, trebuie să dai dovadă de atenţie maximă în îngrijirea podoabei capilare la care ţii atât de mult.

Uleiul protector şi pălăriile de soare
Foloseşte un ulei protector, pentru a evita uscarea şi degradarea părului în zilele caniculare. După baie, aplică un balsam cu acţiune reparatorie. Poţi să te dai pe păr chiar şi cu cremă pentru protecţie solară cu care te dai pe corp (cu factor de protecţie peste 15!), sau poţi să porţi diverse eşarfe, pălăriuţe sau baticuri pe cap. Acestea te vor proteja şi de insolaţie. Dacă ai părul vopsit şi vrei să faci baie în mare, este bine să porţi o cască. Sarea de mare usucă părul şi scoate pigmenţii de culoare.

Lungimea contează!
Un păr mai scurt este mult mai uşor de îngrijit pe timp de vară. E suficient să-i tai vârfurile, ori să-l strângi cât mai des într-un coc (după ce ai tratat părul cu un balsam). Cu cât îl expui mai puţin la soare, cu atât părul va avea mai puţin de suferit. Prinde-ţi părul în diverse forme, fă un coc, împleteşte-l, ori pur şi simplu strânge-l într-o coadă.

Atenţie la alimentaţie
Pare o recomandare banală, însă este una extrem de importantă. Alimentaţia trebuie să fie una uşoară, din care să nu lipsească fructele şi legumele. Este utilă chiar o cură cu vitamine înainte cu două-trei săptămâni de sezonul estival. Şi mare grijă la hidratare!

Îngrijirea părului vopsit
Există foarte multe produse speciale pentru protejarea părului vopsit, dar tu trebuie doar să alegi câteva potrivite pentru părul tău, astfel încât să-l protejezi împotriva agresiunilor factorilor de mediu. Specialiştii în cosmetică spun că produsele indicate sunt cele care conţin filtre UV puternice. Poţi folosi şampoane şi balsamuri care au ecran de protecţie solară, sprayuri speciale cu filtre UV sau chir balsamuri şi măşti aftersun.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *