Actualitate

Paralizata dupa ce a fost vaccinata contra gripei pandemice

O femeie de 30 de ani din Arad a ajuns la spital cu usoare paralizii ale picioarelor, dupa ce a fost vaccinata cu medicamentul Cantgrip. Este primul caz din Romania la care apar reactii adverse majore, dupa administrarea vaccinului contra A/H1N1.

Situatia a fost confirmata de medicii Directiei de Sanatate Publica Arad. Tanara a facut vaccinul pe 11 ianuarie, iar a a doua zi s-a simtit rau. De atunci situatia s-a tot agravat. Medicii la care a apelat femeia dupa ce a facut vaccinul au incercat sa o ajute, insa i-au prescris tratamente care nu au dat rezultate.

«A doua zi dupa vaccin, ma dureau muschii, iar la patru zile aveam furnicaturi si imi simteam picioarele amortite. M-am dus la urgenta si mi-au zis sa iau paracetamol», a povestit femeia pentru jurnalisti. In cele din urma, tanara a ajuns la Spitalul Clinic de Urgente din Arad, la Sectia de neurologie, unde se afla si acum.

La nivel european, se estimeaza ca peste 32 de milioane de persoane s-au imunizat contra gripei noi. Au fost raportate noua cazuri de scleroza multipla si 19 cazuri de sindrom Guillain-Barré (afectare neurologica a membrelor inferioare). Oficialii Agentiei sustin ca, la un numar mare de vaccinari, astfel de situatii pot aparea in mod normal. Efecte adverse minore au fost: oboseala, stari de ameteala, dureri la locul injectiei.

Dupa Evenimentul Zilei

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *