Timpul Local

Parfumul Salcmului, la a doua editie

Duminica, Parcul Catedralei „ Nasterea Domnului” din capitala parea un adevarat furnicar. Chisinauienii i-au asaltat pe cei cateva zeci de apicultori care comercializau miere de albine, faguri, pastura, laptisor de matca si alte produse apicole. Cei mai multi dintre cumparatori se aflau in preajma standurilor Svetlanei Mandru de la Stupina „Mandru” din satul Sevirova, Floresti si cel al lui Emilian Lupacescu din Moseni, Rascani.

Solicitata de TIMPUL, Svetlana Mandru si-a exprimat satisfactia ca are multi cumparatori, deoarece ea le propune produse apicole de calitate din stupina propie, aliniate normelor ecologice ale UE. Pretul unui kilogram de miere varia intre 60 si 70 de lei. Pensionara Liuba ?urcanu a spus ca pentru ea mierea e cam scumpa, insa Galina Bohanatov a constatat ca „face”, pentru ca e un an secetos si producatorii de miere suporta cheltuieli enorme.

 

Stefan Condratiuc, presedintele Asociatiei Nationale a Apicultorilor din R. Moldova, ne-a informat ca membrii organizatiei participa la diverse expozitii organizate in capitala, dar cea intitulata „Parfumul Salcamului” are scopul de a aduce mierea maturizata de salcam, de cea mai buna calitate, pentru consumatorii din Chisinau. „E un succes ca locuitorii capitalei au posibilitate sa cumpere miere direct de la producatori”, a spus el.

La 19 august, la Chisinau se va desfasura cea de-a cincea expozitie specializata organizata cu ocazia Ziua Apicultorului. Asociatia intruneste 1250 de membri din 28 de asociatii raionale. In total, in republica sunt circa 3500 de apicultori.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *