Ultima oră

Părinţii lui Ilie Cazac vor să declare greva foamei

 Serghei Viniţchii, tatăl vitreg al lui Ilie Cazac, a spus că va mai face o încercare să transmită o scrisoare ambasadorului rus Valeri Kuzmin la Chişinău, în care va cere autorităţilor ruse să intervină pe lângă conducerea de la Tiraspol în acest caz. Iar dacă nimic nu se va schimba, pe 14 iunie vor începe protestul în faţa misiunii diplomatice. „Vom ţine greva foamei până la urmă. Greva foamei nu este un pas politic, este unul de disperare, să înţeleagă lumea până unde s-a ajuns şi să înţeleagă că nu doar copilul nostru este o victimă a regimului de la Tiraspol”, a declarat Serghei Viniţchii.

Perioada de arest a lui Ilie Cazac a fost prelungită, iar părinţii nu cunosc când şi pentru cât timp. „Când a fost arestat, la 22 martie, am ştiut că e pentru 2 luni. De data aceasta nu ştim însă când a avut loc judecata şi cât va mai sta în detenţie”, a spus mama lui Ilie, Stela Surchicean. „Noi bănuim că el este torturat moral şi fizic, de aceea nu are acces la el avocatul”, a spus tatăl tânărului.

Disperarea părinţilor vine după ce au adresat nenumărate demersuri ambasadelor acreditate la Chişinău, Guvernului, Preşedinţiei, instanţelor din dreapta şi stânga Nistrului. Părinţii au făcut chiar şi un apel către preşedintele rus, Dmitri Medvedev, şi premierul rus, Vladimir Putin.

Tânărul de 24 de ani, Ilie Cazac, angajat al Inspectoratului Fiscal din Bender, a fost reţinut în timp ce se întorcea acasă de la serviciu. După ce serviciile secrete de la Tiraspol au efectuat o percheziţie la domiciliul său şi al părinţilor, tânărul a fost arestat, însă nu se ştie în care închisoare este deţinut. Ilie Cazac este acuzat de trădare şi spionaj în favoarea Republicii Moldova şi riscă până la 20 de ani de privaţiune de libertate.

Sursa: Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *