Actualitate

Parlamentari ai României, Prietenii Unirii

Grigore Crăciunescu, Valerian Vreme, Ninel Peia, Sanda Ardelean, Dorin Dobra, Aurelian Mihai, Ludovic Orban, Liviu Bumbu, Mircea Irimie sunt câțiva dintre senatorii și deputații care vor primi câte o distincție în cadrul galei. Totodată, Acțiunea 2012 va acorda un premiu „In memoriam” pentru întreaga activitate deputatului Nicolae Mircovici, reprezentantul Uniunii Bulgare din Banat în Parlamentul de la București, membru activ al mișcării de Reunificare și care a trecut anul acesta la cele veșnice.

„Peste 60 de deputați și senatori din partea tuturor partidelor au făcut parte din grupul <<Prietenii Unirii>>, asumându-și ca pe cale legislativă, de lobby, de reprezentare și prin alte acțiuni să contribuie la procesul unirii României cu Republica Moldova prin implementarea de proiecte concrete. I-am delegat pe noii parlamentari să formeze noul grup <<Prietenii Unirii>> și să lucreze alături de organizațiile unioniste în procesul de reîntregire națională”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Peste 60 de parlamentari de la București au aderat la grupul Prietenii Unirii, lansat oficial în 10 februarie. Principalul obiectiv al grupului este ca România să propună Republicii Moldova Unirea.

Dezvoltarea infrastructurii comune (aeroportuare, feroviare și de transport rutier), urgentarea interconectării celor două sisteme energetice și sprijinirea companiilor din România și Republica Moldova în vederea extinderii activității pe întreg spațiul celor două state românești sunt câteva dintre proiectele pe care membrii grupului parlamentar ,,Prietenii Unirii” și le-au asumat până la încheierea mandatelor din legislatura 2012 – 2016. 

infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *