Parlamentul a aprobat în lectură finală proiectul Codului serviciilor media audiovizuale. Care sunt noile prevederi

publicat în Actualitate pe 18 Octombrie 2018, 17:32

Parlamentul a aprobat astăzi în lectură finală proiectul Codului serviciilor media audiovizuale. Principalele redactări față de lectura a doua țin de bugetele Companiei Teleradio-Moldova și al Consiliului Audiovizualului.

Proiectul inițial prevedea că Teleradio-Moldova să primească anual 0,9% din bugetul de stat, iar Consiliul Audiovizualului – 0,03%. Potrivit redactărilor votate astăzi, subvențiile de la bugetul de stat vor fi stabilite anual, indexate cu indicele prețurilor de consum din ultimul an bugetar.

Amintim că documentul prevede o nouă procedură de numire a membrilor Consiliului Audiovizualului, precum și a membrilor Consiliului de Supraveghere al companiei publice Teleradio-Moldova, noi prevederi privind transparența proprietății în acest sector și stabilirea unor cote pentru determinarea poziției dominante pe piață.

Documentul cuprinde și unele norme din actualul Cod al audiovizualului care nu permit retransmisia emisiunilor cu conținut informativ, informativ-analitic și militar produse în state care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, fiind vizate în particular programele din Federația Rusă.

https://radiochisinau.md