Guvern

PARLAMENTUL A DECIS ca poliţiştii şi militarii să primească salarii MAI MARI

Acesta a fost suplimentat, în ultima lectură, cu 84 de milioane de lei pentru majorarea salariilor poliţiştilor şi militarilor cu 30%. Astfel, veniturile bugetului de stat au fost calculate la 25,814 miliarde de lei, cheltuielile la 28,217 miliarde de lei, iar deficitul la 2,403 miliarde de lei, transmite IPN.

Preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, care a prezentat Legea Bugetului de Stat, a declarat că din 84 de milioane, 14 vor fi alocate Armatei Naţionale, restul poliţiştilor.

Partidul comuniştilor s-a arătat indignat de faptul că Parlamentul aprobă legi ce ţin de buget fără avizul Guvernului, însă şeful Direcţiei juridice a Parlamentului, Ion Creangă, a declarat că Guvernul, după această decizie a Parlamentului, trebuie să ofere aviz proiectului. Prezent la şedinţa plenară, ministrul finanţelor, Anatol Arapu, a declarat că Guvernul va da aviz pozitiv acestui proiect.

De asemenea, volumul cheltuielilor bugetului de stat pentru anul 2014 va fi cu circa 20% mai mare decât cel aprobat pentru anul 2013. În cuantumul veniturilor bugetului de stat prognozate pentru anul 2014 partea preponderentă o deţin veniturile fiscale. Acestea sunt urmate de încasările nefiscale, veniturile proprii ale fondurilor speciale şi mijloacelor speciale.
 
Sursa: Ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *