Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 08:20
Abonamente
 
 
 

CSI / Rusia 24 Ianuarie 2017, ora 08:50

Partenerii europeni ai Gazprom renunță la Nord Stream-2

Marime Font

Gigantul energetic rus „Gazprom” va suporta singur toate cheltuielile pentru realizarea conductei baltice „Nord Stream-2”, după ce compania petrolieră austriacă OMV și alți parteneri europeni au renunțat să investească în societatea comună, anunță Der Standard. 

„Gazprom a pierdut speranţa pentru ajutorul partenerilor europeni în proiectul conductei Nord Stream-2 – cel puţin în viitorul apropiat”, – susţine publicaţia.

Compania „Gazprom” plănuia să pună în aplicare proiectul energetic împreună cu Engie, OMV, Shell, Uniper şi Wintershall şi, în acelaşi timp, să păstreze 50 la sută plus o acţiune de control în cadrul proiectului.Cu toate acestea, partenerii europeni au refuzat participarea financiară şi acum „Gazprom” trebuie să investească din surse proprii 1,75 miliarde de euro – de două ori mai mult faţă de cât a planificat. Companiile europene au refuzat participarea la capitalul companiei de proiect „Nord Stream AG 2” din cauza opoziţiei Agenţiei Anti-monopol poloneze.

În decembrie 2016, „Gazprom” a declarat că nu vede niciun risc pentru finanţarea conductei „Nord Stream-2”. Şeful monopolului rusesc, Alexei Miller, spunea atunci că toţi participanţii au confirmat participarea la proiectul „Nord Stream-2”.

Totodată, în decembrie 2016, autorităţile de pe insula suedeză Gotland au decis să refuze „Gazprom” contractul de închiriere a facilităţilor portuare pentru viitorul „Nord Stream 2”.

După cum se ştie, proiectul „Nord Stream-2” presupune construirea a două fire de conducta, cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an, de pe coasta rusă a Marii Baltice până în Germania.

sursa: paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md