Actualitate

Partidele „mici” ameninţă: „O să ne ridicăm până în slăvi!”

Pornind de la această realitate, am decis să-i sunăm din nou pe liderii „mici” pentru a le pune o simplă întrebare: „Luând act de rezultatele alegerilor din 28 noiembrie, v-aţi gândit sau nu să vă retrageţi din politică?" Se pare că unora nu le-a plăcut întrebarea noastră.

Vitalia Pavlicenco,
Partidul Naţional-Liberal

(0,63 % din voturi)

Eu rămân în politică şi în PNL fiindcă aici sunt toţi foştii preşedinţi ai partidului: Andrei Iuri-Apostol (care a candidat cu nr. 7) şi Mircea Rusu (nr. 12). Dar până la 9 mai trebuie să aibă loc Congresul PNL şi mandatul meu de preşedinte se încheie. Dacă se va decide că eu trebuie să rămân şi să am o funcţie în partid, eu voi rămâne, dacă se va decide că nu – nu voi rămâne. La noi totul se face democratic, spre deosebire de alte partide, unde se lucrează pentru un singur om, cum ar fi PLDM. Şi acum o să văd dacă o să intre în ziar această frază. Dacă n-o să intre şi o să v-o taie, altădată să nu mă sunaţi. PNL nu a fost făcut partid pentru Pavlicenco.

Iurie Roşca,
Partidul Popular Creştin Democrat


Ca de obicei, domnul Roşca a răspuns la apelul nostru, dar când a auzit că suntem de la TIMPUL, a închis înainte de a asculta întrebarea. Reamintim că la alegerile parlamentare din 28 noiembrie PPCD a acumulat tocmai 0,53% din voturi.

Mihail Garbuz,
Partidul „Patrioţii Moldovei”

(0,09 % din voturi)

Da’ cu ce ocazie să ne retragem? Degeaba întrebaţi. Noi luptăm nu pentru fotoliile celea moi, cu leafa înaltă şi cu înlesniri. Noi luptăm pentru ţara care se cheamă Moldova şi pentru moldoveni. Şi moldovenii noştri n-au de ce să se retragă din politică.
O să continuăm să activăm mai departe. O să ne ridicăm până în slăvi! Mai sunt moldoveni în ţara asta, nu s-au vândut toţi la români.

Victor Şelin,
Partidul Social-Democrat

(0,59 % din voturi)

Nu, de ce ar trebui să mă retrag din politică? Absolut nu! În primul rând, nu uitaţi că eu abia în aprilie am fost ales preşedinte al partidului. Eu nu ştiam dacă vor fi sau nu alegeri anticipate. Începând cu aprilie, noi ne-am ocupat cu modernizarea formaţiunii. Şi aşa s-a întâmplat că au intervenit aceste alegeri. Noi nu ne-am aşteptat. Am crezut că scrutinul va avea loc peste patru ani. De aceea, rezultatul nu ne-a întristat şi înţelegem de ce este acesta. Dar în acest timp am reuşit să creăm organizaţii destul de mari în Taraclia, Ceadâr-Lunga, Cahul, Soroca, Bălţi. Adică congresul mi-a pus ca sarcină nu să câştig alegerile, dar să aduc îmbunătăţiri partidului – oameni profesionişti, un program nou etc.

Vladimir Braga,
Partidul Ecologist „Alianţa Verde”

(0,08 % din voturi)

Da ce întrebări îs aiestea? Cine te pune pe tine la cale să faci toate lucrurile iestea? Pe tine personal cine te pune la cale să faci aceste lucruri? Asta vorbeşte despre cultura ta.

Sergiu Mocanu,
Partidul „Pentru Neam şi Ţară”

(0,28 % din voturi)

Nu, sigur că nu. De ce să mă retrag? Noi am ieşit din campania electorală destul de bine. În mare parte, scopul pe care ni l-am propus l-am atins. Adică ne-am propus să diminuăm ponderea Partidului Democrat şi am diminuat-o. Dacă PD acum ar fi avut încă patru mandate, ar fi putut să facă o alianţă. Iar aşa nu o pot face.
Noi nici nu am avut o campanie propriu-zisă, ci una de promovare, una de luptă împotriva acestora. De ce ar trebui să ne retragem?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *