Externe

Partidele pro-ruse au scos mii de persoane în stradă împotriva aderării Muntenegrului la NATO

Aproximativ cinci mii de persoane au dat curs sâmbăta, apelului partidelor pro-ruse de opoziție, care cer organizarea unui referendum pe tema aderării țării la blocul militar occidental, potrivit Mediafax.

„Muntenegrul va fi adus în pragul unui conflict”, dacă Guvernul nu supune unui referendum aderarea țării la NATO și încearcă să adopte această decizie în Parlament, a amenințat Andrija Madici, liderul Noului Partid Democratic Sarb, în fața protestatarilor.

Această țară adriatică, cu aproximativ 600.000 de locuitori, este împărțită pe tema aderării la Alianța Nord-Atlantică din cauza relațiilor în mod tradițional strânse cu Rusia, dar și din cauza bombardării Muntenegrului de către NATO în timpul Războiului din Kosovo, în 1999, când făcea parte din fosta Iugoslavie.

Protestatarii au scandat „Mama Rusia” și au agitat bannere pe care se puteau citi mesaje ca „Nu războiului, nu NATO” și „Asasini NATO”. „NATO ne-a invitat doar pentru a face rost de câțiva militari în plus împotriva Rusiei”, a spus mulțimii fostul președinte Momir Bulatovici, un aliat al fostului lider sârb Slobodan Milosevici. „Trebuie să nu ne implicăm în acest joc”, a îndemnat el.

Sursa: wall-street.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *