Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 07:51
Abonamente

Bună Dimineața 16 August 2017, ora 05:00

Marime Font

Partidul Flămânzilor

Se spune despre noi, sau aşa ne place nouă să ne spună, ori statisticile demonstrează că suntem săraci. Săraci de avuție, de cultură, de suflet - săraci în totalitate.

 
 
 

Şi atât de mult am obosit să aud că din cauza săraciei, ajungem să ne bem mințile, să batem copiii şi soțiile, să nu ne interesăm de ce se întâmplă în țară, stări ale societății vulnerabile care le permit funcționarilor să ,,ne călărească" cum vor ei.

Eu zic să profităm de condiția asta, să trecem la etapa de FLĂMÂNZI şi să nu mai fim săraci de tot.Noi nu avem nimic, dar haideți să cerem. Revoluțiile le-au făcut țăranii săraci.

Poate organizăm o revoluție cu un lider sărac în frunte şi nu cu ,,dodoni" şi ,,usați" de milioane în frunte. Poate formăm Partidul Flămânzilor şi ne băgăm la alegerile parlamentare din 2018. Poate ne folosim de votul mixt dacă tot opoziția extraparlamentară nu-l poate abroga. Poate aşa avem mai multe şanse, că pe cine o să voteze lumea, dacă nu un sărac şi flămând asemenea lor?

Dar, pe de altă parte mă tem că nici Partidul Flămânzilor nu va face legi pentru săracii rămaşi. Pentru că şi deputații actuali din Parlament, înainte de a ajunge în fotolii de funcționari de stat, la fel au fost cu buzunarele goale. Ce-i de făcut în asemenea caz?

Frământările și contradicțiile nu mă lasă în pace. Cum și ce trebuie de făcut ca în țara asta să se facă legi pentru oameni, ca ele să fie respectate și să nu spui în fiecare zi: „m-am săturat de Moldova, nu-mi oferă nimic”?

De fapt, un singur lucru este clar acum. Săracul Dodon care trăieşte din salariul mic de funcționar, cu mici ajutoare din partea părinților, merge în vacanță cel puțin de 5 ori pe an. Sărmanul om bogat! 

Un articol de: Georgeta Carasiucenco Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md