Politică

Partidul lui Dodon se SCINDEAZĂ, Abramciuc pune bazele grupului Patria-Rodina

Solicitat de Publika.md, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat: "Este o încercare jalnică a Veronicăi Abramciuc de a-şi justifica votul pentru Guvernul Leancă. Ea a ieşit ieri, la ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor, şi a declarat că trebuie să-l voteze pe Leancă. Încearcă să facă mişcări pe interior, scopul nu este cunoscut. Întrebaţi-o pe ea care este scopul … Vom rezolva problema pe interior".

În acelaşi timp, Veronica Abramciuc refuză să dea un răspuns exact, dacă va vota sau nu, astăzi, pentru viitorului Cabinet de miniştri şi spune: "Fiecare deputat acţionează în parametrii Constituţiei şi ai statutului deputatului. Pentru mine, informaţiile privind componenţa nominală a noului Guvern sunt suficiente ca să mă pot determina".

Întrebată despre crearea platformei socialiste "Patria-Rodina", Abramciuc a subliniat că, în ultimele luni, în PSRM s-au constatat tentative de uzurpare a puterii şi atac raider din partea preşedintelui partidului, Igor Dodon.

Mai mult, Veronica Abramciuc îl acuză pe Igor Dodon că face presiuni asupra conducătorilor organizaţiilor teritoriale ale PSRM, care nu sunt de acord nu noile metode de conducere a formaţiunii. Totodată, aceasta declară că în partid nu s-a aprobat intenţia de organizare a unui referendum pentru demiterea primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, dar nici cererea de a instala un Guvern tehnocrat.

"Igor Dodon vrea să se înscăuneze în scaunul puterii pe spatele cuiva. Noi vom avea grijă ca partidul să revină la valorile pe care cândva le promova", a subliniat Abramciuc. Întrebată dacă s-ar putea ajunge la înlăturarea lui Igor Dodon de la concuderea PSRM, aceasta a spus: "Toate deciziile pe care le vom lua, vor fi colective şi în limita legii".

Pe de altă parte, Igor Dodon neagă aceste declaraţii şi spune că toate deciziile în partid sunt luate de Consiliului Republican. "Abramciuc încearcă să facă show politic, pentru a camufla intenţia de a vota Guvernul Leancă", a mai adăugat liderul PSRM.
 
Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *