Externe

Partidul lui Putin are un concurent…

Partidul Rusia Unită al premierului rus, Vladimir Putin, are un concurent puternic. Unul din cei mai bogaţi oameni din Federaţia Rusă, oligarhul Mihai Prohorov a devenit liderul unui partid care îşi pune drept scop să devină a doua formaţiune politică în Rusia. 

Intenţia lui Prohorov este să ajungă în Duma de la Moscova, astfel încât să existe două partide ale puterii, nu una. "Monopolul politic este duşmanul dezvoltării", a declarat Prohorov.Totodată, noul lider a mai spus că vrea să excludă cuvântul "opoziţie" din lexiconul partidului. "Opoziţia este un fenomen marginal astăzi. Un partid care se bazează pe noţiunile "mândrie" şi "om" nu poate fi de opoziţie", a explicat magnatul. 

Mihail Prohorov are o avere estimată de Forbes la 18 miliarde de dolari. El s-a îmbogatit chiar înainte de izbucnirea crizei financiare din 2008, dupa ce şi-a vândut un sfert din acţiunile pe care le deţinea la mina Norilsk Nickel. El detine 17% din acţiunile celui mai mare producător de aluminiu Rusal şi 30% din cea mai importantă mină de aur a Rusiei, Polyus Gold.  

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *