Opinii și Editoriale

Partidul nemultumitilor

Societatea moldoveneasca e in fierbere. Comunistii continua razboiul „pentru apararea patriei”. Migratiile dintr-un partid intr-altul sunt la ordinea zilei. Intre timp, sub ochii nostri, pare sa se nasca un nou partid – cel al nemultumitilor.

Cine sunt nemultumitii? Partea leului o constituie cei care au pierdut Puterea. Acestia si simpatizantii lor – fie simpli cetateni sau cu pozitii-cheie in institutiile statului – sunt un fel de material social care mocneste… Evident, unora le vine greu sa se conformeze noilor reguli. Poate ca nici nu e usor, caci mentalitatea nu se schimba peste noapte. Dar partidul nemultumitilor nu are neaparat culoare politica. Astfel incat la el ar putea adera, oricand, chiar votantii democratilor. Din simplul motiv sa multi dintre ei nu suporta sa-i vada vopsiti in „democrati” pe fostii adversari politici, care azi incearca sa se oploseasca in formatiunile liberale. Altii nu au rabdare sa astepte la infinit tragerea la raspundere a coruptilor, mafiotilor, care intarzie sa se produca. In fine, Schimbarea ca atare, desi necesara, i-ar putea lipsi pe unii de anumite pozitii sociale care altadata i-au avantajat…

Cum sa opresti inregimentarea acestei categorii de cetateni in partidul nemultumitilor? Numai o guvernare inteligenta o poate face. O conducere inteligenta, care pune Omul si Legea in capul mesei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *