Partidul Nostru acuză CEC-ul că nu ia atitudine față de ilegalitățile comise de PSRM

publicat în Actualitate pe 17 Octombrie 2019, 16:40

În Republica Moldova s-a ajuns în situația când sinceritatea și corectitudinea sunt transformate de Comisia Electorală Centrală (CEC) și “partidul lui Dodon” din virtute în viciu. Aceasta este reacția Partidului Politic “Partidul Nostru”, care condamnă lipsa de atitudine a CEC-ului în privința rapoartelor financiare ale PSRM ce trezesc bănuieli rezonabile asupra faptului că socialiștii ascund cheltuielile reale din campania electorală. 

“Deoarece membrii CEC nu fac uz de drepturile și obligațiile pe care le stabilește Codul electoral de a cere concurenților să prezinte rapoartele financiare la timp și însoțite de toate actele doveditoare necesare, asistăm astăzi la o comedie de prost gust, când mass-media, operând doar cu datele prezentate de concurenții electorali, plasează Partidul Nostru pe primul loc la capitolul cheltuieli. Pe de altă parte, socialiștii, care au împânzit țara cu panouri electorale pentru care au declarat cheltuieli de 100-200 de lei bucata, ziare care indică un tiraj de doar 5000 exemplare, dar care sunt împărțite practic în fiecare gospodărie, și alte materiale de promovare, se poziționează, conform datelor oficiale, abia pe locul 3”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

“Tabloul ar fi arătat cu siguranță altfel dacă CEC-ul examina sesizarea Partidului Nostru în care solicită să-i ceară Partidului Socialiștilor să prezinte în 48 de ore facturile și alte documente pentru publicitatea electorală”, subliniază Partidul Nostru.

Partidul lui Renato Usatîi consideră că atitudinea CEC-ului este o practică păguboasă care ar putea încuraja mulți concurenți electorali să-și ascundă cheltuielile reale la următoarele alegeri.

“O autoritate electorală centrală independentă și nepărtinitoare nu ar fi permis niciodată să se întâmple acest lucru”, menționează Partidul Nostru.

Formațiunea se întreabă de ce blocul ACUM, care tot este la guvernare și a câștigat încrederea oamenilor prin mesaje despre statul de drept, tolerează această situație. Prin urmare, PN cere Comisiei Electorale Centrale să acționeze în raport cu toți concurenții electorali, conform prevederilor Codului electoral.