Astăzi 25 Mai 2019, Sâmbătă - Ultima actualizare la 24 Mai 2019
Abonamente

Actualitate 24 Noiembrie 2014, ora 13:11

"Pas cu pas" de Klaus Iohannis, cea mai căutată carte la ediția XXI a Târgului Gaudeamus

Marime Font

Cel mai căutat volum la a XXI-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus a fost "Pas cu pas", scris de președintele ales, Klaus Iohannis, și apărut la Editura Curtea Veche.

"Cartea s-a vândut în peste 8.000 de exemplare până la închiderea ediției cu numărul XXI a Gaudeamus", a declarat la finalul târgului pentru AGERPRES Miruna Meiroșu, PR manager al Editurii Curtea Veche.

Volumul "Pas cu pas" a fost desemnat și "Cea mai râvnită carte a târgului", după cum au anunțat organizatorii la festivitatea de închidere.


Directorul onorific al Târgului Gaudeamus, Vladimir Epstein, a declarat pentru AGERPRES că ediția de anul acesta a avut un număr record de evenimente, aproximativ 780, iar numărul de vizitatori a fost mai mare decât cel de anul trecut.

"Au fost expozanți și suprafața acoperită la nivelul anului trecut", a spus Epstein, care a descris atmosfera de la Gaudeamus ca "o hărmălaie plăcută, tonică, optimistă care vorbește despre vitalitatea pieței de carte".

În contextul unei industrii de carte în declin, Epstein a apreciat Târgul Gaudeamus ca fiind "un fel de paradox". "Un comunicat de tip raport al asociațiilor de editori recent spune că nivelul pieței de carte din România este cel mai jos din anii '90 încoace. Gaudeamus înseamnă un bun succes de casă pentru o bună parte din expozanții noștri și injecții financiare extrem de utile", a afirmat Epstein.

Potrivit directorului onorific al târgului, dimensiunea evenimentului îi convinge pe oameni să cumpere mai multe cărți decât de obicei.

"Grandoarea evenimentului de tip târg de carte este un fel de magnet pentru public și prezintă o ofertă extrem de completă. Înseamnă o molimă plăcută, e o boală care se ia cu plăcere. Când lumea vine, vede apetitul unora pentru cărți, vede personalitățile care populează târgul, văd că pot să își ia o carte cu autograf, redescoperă niște valori", a spus Epstein, care a remarcat și că, de obicei, în preajma sărbătorilor de iarnă, cărțile sunt cele mai populare cadouri.

Pentru Editura Humanitas ediția din acest an a târgului a fost una mai bună decât cea din 2013.

Cel mai bine vândute cărți la Humanitas au fost "O idee care ne sucește mințile" de Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici și Gabriel Liiceanu, "Fata de la marginea vieții. Povestiri alese", de Mircea Cărtărescu, "Suveranii României. Monarhia, o soluție?" de Lucian Boia, "Fie-vă milă de noi! și alte texte civile" de Gabriel Liiceanu, "Să râdem cu Nea Mărin" de Amza Pellea și "Sărbătoarea neînsemnătății" de Milan Kundera.

Cele mai căutate cărți la Humanitas Fiction au fost "Strada dughenelor întunecoase" de Patrick Modiano, "Micuța Bijou" de Patrick Modiano, "Laur" de Evgheni Vodolazkin, "Adulter" de Paulo Coelho, "Medeea și copiii ei" de Ludmila Ulitkaia.

Primul loc în topul vânzărilor la Editura Nemira a fost ocupat de romanul "Jocurile foamei" de Suzanne Collins, urmată de "Doctor Sleep" de Stephen King, "Basmania" de Valentin Nicolau, "Cântec de gheață și foc" de George R.R. Martin și "Poveste de iarnă" de Mark Helprin.

La Editura Litera în topul vânzărilor s-a situat seria de autor Alice Munro, câștigătoarea Premiului Nobel 2013, cu cărțile "Ură, prietenie, dragoste, căsătorie", "Fugara" și "Dragă viață". Locul următor a fost ocupat de volumele de versuri ale lui Mircea Dinescu "Întoarcerea barbarilor" și "Vino în rochia ta simplă de stambă", urmat de volumul "Patrimoniul umanității. Cele mai frumoase locuri din lume. Toate siturile UNESCO".

La Litera mică, cel mai bine vândute titluri au fost "Disney. Regatul de gheață", "Vine Crăciunul", "Violetta. Agenda mea de școală", "Violetta. Rețetele Violettei" și "Cartea de aur a celor mai frumoase povești".

PUBLICITATEComparativ cu anul precedent, vânzările Litera la Gaudeamus au crescut cu 20%, numărul total al cărților vândute depășind 7.000 de exemplare, din peste 1.000 de titluri, potrivit reprezentanților editurii.

Pe locul I în topul vânzărilor Polirom la Gaudeamus s-au clasat, la egalitate, volumele "Casa tăcerii" de Orhan Pamuk și "Bărbați fără femei" de Haruki Murakami. Locul al doilea a fost ocupat, tot la egalitate, de volumele "Cum schimbăm mentalitatea? 25 de ani în România" de Sandra Pralong și "Tranziția. Primii 25 de ani", Alina Mungiu Pippidi în dialog cu Vartan Arachelian. Pe locul al treilea s-au clasat două volume semnate de laureatul cu Nobel pentru Literatură de anul acesta, Patrick Modiano — "Bulevardele de centură" și "Călătorie de nuntă".

La Editura RAO, secțiunea Ficțiune pentru adulți, pe primul loc s-a situat cartea "Afacerea Columb" de Steve Berry, urmată de "Soția tăcută" de A.S.A. Harrison iar locul III a fost ocupat de "Călătorul" de John Katzenbach. La categoria nonficțiune pe primul loc s-a situat "Istoria tărâmurilor și locurilor de legendă" de Umberto Eco, urmată de "1001 de mașini" și "Spioni pentru eternitate: Frank Wisner", scrisă de șeful SRI, George Cristian Maior.

Pe primul loc la Editura Cartea Românească s-au clasat două volume de Gheorghe Crăciun, "Mecanica Fluidului" și "Acte originale/ Copii legalizate". Pe locul al doilea a fost volumul "Emanciparea privirii. Despre beneficiile infidelității" de Eugen Negrici, urmat de "America de peste pogrom" de Cătălin Mihuleac.

În topul vânzărilor la Grupul Editorial Corint s-a situat "Experiment", ultimul volum din trilogia "Divergent" de Veronica Roth, urmat de cartea apărută la Corint Junior "Testul fierului", primul volum din seria "Magisterium" de Holly Black și Casandra Clare. Locul trei a fost ocupat de albumul "Copilărie regală" de Filip-Lucian Iorga, o carte dedicată copilăriei familiei regale a României. Pe locul patru s-a situat "Călăul lui Hitler" de Robert Gerwarth, urmat de "Orașul sufletelor pierdute" de Cassandra Clare.

"Viermele de mătase" de Robert Galbraith (pseudonimul lui J.K. Rowling) a fost cel mai căutat roman de la Editura Trei la această ediție a Târgului Gaudeamus. Următoarele poziții în clasament au fost ocupate de "Urmărit" de Lee Child, "Un alt fel de fericire" de Mark Levy, "În spatele norilor" Anne Holt și "Șocul căderii" de Nathan Filer.

Cele mai vândute cărți din colecțiile de psihologie au fost: "Arta de a citi gândurile" de Henrik Fexeus, "În căutarea sinelui" de Vasile Dem Zamfirescu, "Un minut la psiholog" de Arnold A. Lazarus & Clifford N. Lazarus, "Și nu uita să fii fericit" de Christophe Andre și "Formarea inovatorilor. Cum crești tinerii care vor schimba lumea de mâine" de Tony Wagner.

Colecția de cărți pentru adolescenți — Young Fiction Connection — s-a bucurat de asemenea de atenția deosebită a publicului. Cel mai vândut roman a fost "Endgame" de James Frey & Nils Johnson-Shelton. "Orașe de hârtie" de John Green, "În căutarea Sufletului Crăciunului" de R. D. Mottok, "Mincinoșii" de E. Lockhard și "Sub aceeași stea" de John Green au fost și ele în topul preferințelor tinerilor cititori.

La ediția din acest an a târgului Grupul Editorial Trei a întregistrat o creștere a vânzărilor cu 20% față de ediția precedentă.

La Editura Vellant, pe primul loc în topul vânzărilor se regăsește cartea "Arta ca terapie" de Alain de Botton, urmată de "Prâslea cel Voinic și merele de aur", un roman grafic de Maria Surducan, inspirat din basmele lui Petre Ispirescu. Pe locul al treilea în clasamentul vânzărilor la Gaudeamus s-a clasat, la Vellant, cartea "Cum să nu-ți pierzi mințile" de Philippa Perry.

Cel mai vândut titlu al Grupului Editorial Art a fost "În cafeneaua tinereții pierdute" de Patrick Modiano, urmat de "Micuțul Nicolas" de Rene Goscinny și Jean-Jacques Sempe și "Zei americani" de Neil Gaiman. În ceea ce privește topul cărților pentru copii apărute în grupul Art la Editura Arthur, cel mai vândut volum a fost "Și v-am spus povestea așa" de Florin Bican și, din nou, "Micuțul Nicolas" de Rene Goscinny și Jean-Jacques Sempe, urmat de "Jurnalul unui puști" de Jeff Kinney.

"Istoria literaturii române pe înțelesul celor care citesc" de Nicolae Manolescu a ocupat primul loc în topul vânzărilor la Editura Paralela 45. Pe locul doi s-a situat cartea "Modernitatea românească" de Lazăr Vlăsceanu și Marian Gabriel Hânceanu iar pe locul trei s-au situat "Jurnalul" de Radu Petrescu și "Opere" volumul I de Mircea Nedelciu.

Cel mai vândut volum al Editurii Vremea la Gaudeamus a fost "File dintr-un jurnal interzis. 1936-1947, 1953, 1967-1983" de Corneliu Coposu, urmat de "163 de vorbe memorabile" de același autor și, pe locul al treilea, "Mari arhitecți bucureșteni. Ion D. Berindey" de Sidonia Teodorescu.

Ediția din acest an a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus a stabilit și un record de vizitatori în istoria târgului, numărul total al acestora fiind de aproximativ 117.000, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

La ediția din acest an numărul expozanților a fost de peste 320, "reprezentând câteva dintre cele mai importante segmente din domeniul editorial și educațional", iar suprafața expozițională a fost de aproximativ 14.000 metri pătrați, aproape de capacitatea maximă a Pavilionului Central Romexpo, potrivit organizatorilor.

Târgul Internațional Gaudeamus a avut loc în acest an în perioada 19 — 23 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expozițional Romexpo, fiind organizat, la fel ca în fiecare an, de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România.
 
Sursa: agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Mai 2019, ora: 16:30 de Mihaela Culcinschi

Vicepremierul pentru Integrarea Europeană Iurie Leancă, a acordat un interviu pentru TIMPUL în calitate de candidat la funcția de europarlamentar din partea României. Acesta figurează în lista Partidului Pro România, condus de ex-premierul de peste Prut, Victor Ponta....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Mai 2019, ora: 15:01

Nave militare ruse au efectuat exerciții în Marea Neagră, utilizând rachete de croazieră Kalibr şi sisteme de artilerie, a anunțat joi marina rusă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Mai 2019, ora: 14:58

La OrheiLand a început montarea roller-coasterului care va fi inaugurat la 1 iunie

La OrheiLand a început montarea roller-coasterului care va fi inaugurat la 1 iunie

La OrheiLand a început montarea celui mai modern roller coaster din întreaga regiune, care va funcționa în acest sezon estival și care se anunță a fi principala atracție a parcului de distracții în acest an.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Mai 2019, ora: 14:49

Moldovenii, indignați de comportamentul lui Andrei Năstase. Oamenii consideră că liderul PPDA trebuie să ceară scuze jurnaliștilor

Atacurile fostului procuror din perioada regimului comunist, Andrei Năstase, asupra jurnaliștilor provoacă antipatie față de acest politician. De această părere sunt oamenii care, au comentat agresivitatea actualului deputat faţă de reprezentanţii instituțiilor media pe care acesta nu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Mai 2019, ora: 14:49

Negru: Spre deosebire de liderii PAS și PPDA, americanii nu consideră că PD este întruchiparea tuturor relelor pe pământ

Strategia post-electorală a PAS şi PPDA s-a dovedit a fi un joc steril, care durează prea mult şi poate avea consecinţe grave pentru Republica Moldova. De această părere este jurnalistul Nicolae Negru, într-un editorial publicat de Ziarul Naţional. În opinia sa, politicienii...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Mai 2019, ora: 14:45

STOP FALS! Trustul Jurnal promovează un fake news despre starea sănătății a liderului PDM. Domnul Plahotniuc se află în formă maximă

Ştirea despre pretinsele probleme de sănătate ale liderului PDM, Vlad Plahotniuc, tirajată de trustful Jurnal, este o minciună impardonabilă. Declaraţia aparţine purtătorului de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Mai 2019, ora: 14:44

„Dezastru democratic” // Sute de cetățeni ai UE au fost ÎMPIEDICAȚI să voteze pentru Parlamentul European în Marea Britanie: „Votați în țările voastre”

Sute de cetățeni europeni au fost împiedicați să voteze pentru Parlamentul European, în Marea Britanie. Principalul mesaj pe care l-au auzit aceștia la secțiile de votare a fost – mergeți să votați în țările voastre, scrie publicația britanică The Independent.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 21:00 de George Mârzencu

ISTORIE /// „Partizanii moldoveni” erau bandiți ruși

ISTORIE /// „Partizanii moldoveni” erau bandiți ruși Din editia print

„Grupul atacă și jefuiește populația fără milă. Din această cauză, oamenii din partea locului îi detestă ca pe niște tâlhari bețivani”, raportau sovieticii despre activitatea partizanilor 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:36

(video) Andrei Năstase atacă ONG-urile de media: „Este unul la noi care se dă mare guru în societate...”

Șeful Platformei DA, Andrei Năstase, a atacat ONG-urile de media în cadrul unei emisiuni online, pentru faptul că a fost inclus în panoul „Inamicii Presei” ce a fost instalat în fața Parlamentului Republicii Moldova pe data de 3 mai 2019. Năstase a ajuns să fie...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:35

Politolog, despre eventuale proteste organizate de Blocul ACUM: Sunt greu realizabile

Politologul Dionis Cenușă susține că, liderii Blocului ACUM au sugerat recent că vor să organizeze proteste în masă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:06

Partidul ȘOR a început lucrările pentru iluminarea stradală în al șaptelea sat din circumscripțiile sale

Partidul ȘOR a început lucrările pentru iluminarea stradală în al șaptelea sat din circumscripțiile sale

Partidul Politic „ȘOR” este singura formațiune politică parlamentară care a început realizarea programului său electoral chiar în condițiile în care Parlamentul nu și-a început activitatea din cauza unor interese politice înguste ale altor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:05

Dodon, despre ACUM: eu vreau să condamn egoismul politic și ambițiile exagerate ale unor deputați, apucați-vă de lucru sau mergeți la anticipate

Președintele Igor Dodon a dat un ultimatum deputaților. Șeful statului a oferit două săptămâni pentru depășirea actualei crize politice. În caz contrar, va dizolva Parlamentul ales pe 24 februarie. Declarațiile au fost făcute la un briefing de presă. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:04

VIDEO | Deputaţii PAS-DA au fost ieri în sala de şedințe a Parlamentului pentru a-şi face SELFIE

Aşa-zisa şedinţă specială a Parlamentului, convocată ieri de deputaţii blocului ACUM, a fost doar un bun prilej pentru ca unii dintre aceştia să-şi facă selfie în Parlament.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:03

Zelenskii l-a numit pe avocatul personal al oligarhului Kolomoiskii în calitate de șef al administrației prezidențiale

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskii l-a numit în calitate de șef al administrației aparatului prezidențial pe consilierul său în problemele juridice, care este și avocatul personal al oligarhului Igor Kolomoiskii, Andrei Bogdan. Ordinul a fost publicat pe site-ul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 14:34

OPINIA EXPERTULUI // Rusia PIERDE timpul și Transnistria

Rusia pierde timpul în situaţia cu Transnistria şi toate acestea se pot sfârşi foarte trist, consideră analistul politic Alexandr Angheli.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 10:05

Jurnalist: Faptul că blocul ACUM încă până la alegeri a semnat că nu va negocia cu nimeni, iar negocierea este principalul instrument al activității politice, înseamnă că este vorba de lipsă de rațiune

Atunci când o formațiune politică face greșeli și insistă pe acestea până în pânzele albe, acestea sunt simptome îngrijorătoare și înseamnă o boală politică incurabilă care duce, inevitabil, la o moarte politică. Despre aceasta spune jurnalistul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 09:55

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 22 MAI 2019. SOARELE A INTRAT ÎN ZODIA GEMENI

Horoscopul zilei de 22 mai 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 22 mai 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 22 mai 2019 spune...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 21:59

Ironic: după demiterea de către oligarhul Usmanov a redacției politice de la Kommersant, articolele politice sunt scrise de ”luptătorul cu oligarhii” din Moldova, Soloviov

După concedierea redacției politice a ziarului Kommersant, deținute de oligarhul rus Alișer Usmanov, articolele politice sunt scrise de Vladimir Soloviov. Ultimul dintre acestea vizează învestirea oficială a noului președinte al Ucrainei Vladimir Zelenski și a provocat reacții...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 17:13

Un deputat socialist prezintă câteva argumente, care arată că Maia Sandu și Andrei Năstase nu au habar de legislația Republicii Moldova

Așa-zisa ședință specială a Parlamentului, convocată astăzi de deputații blocului politic ACUM este un spectacol de prost gust, montat de Andrei Năstase și Maia Sandu. Este reacția deputatului PSRM Grigore Novac, publicată pe Facebook.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 17:12

Sandu, răspuns la solicitarea de verificare a veniturilor lui Năstase: dacă nu poate justifica legalitatea lor, să răspundă conform legii

Orice funcționar trebuie să fie verificat pentru confirmarea legalității veniturilor și provenienței proprietăților. Iar dacă nu va putea să justifice legalitatea lor – să dea socoteală în fața legii. Astfel a comentat liderul PAS, Maia Sandu, demersul democratului Sergiu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 17:08

FAGURA - prima platformă inovatoare de investiții a fost lansată în cadrul primei conferințe FinTech din Moldova

FAGURA - prima platformă inovatoare de investiții a fost lansată în cadrul primei conferințe FinTech din Moldova

 În cadrul primei conferințe de FinTech din Moldova, care a avut loc pe 17 mai 2019 la Chișinău, a fost lansată oficial opțiunea de investiții pe Fagura.com, o platformă inovatoare care permite oamenilor să se împrumute sau să investească bani fără ajutorul băncilor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 16:10

Blogger: Avem dreptul să cunoaștem de unde Năstase este milionar, are case în Moldova și Germania, mașini scumpe și bani pentru călătoriile la Frankfurt

Bloggerul Corneliu Gandrabur speră că autoritățile germane, dar și Fiscul din Moldova vor furniza informații privind veniturile reale ale liderului PPDA Andrei Năstase, dar și impozitele plătite de acesta și colegii săi din blocul politic ACUM. O interpelare în acest sens a fost...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 15:20

Cum arată Arena Chișinău și la ce etapă sunt lucrările de construcție (VIDEO)

Lucrările de renovare a Arenei Chișinău sunt în toi. Astăzi, fostul președinte al Parlamentului și vicepreședintele PDM, Andrian Candu a mers la fața locului pentru a vedea la ce stare sunt lucrările.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 14:25

MILIARDE DE RUBLE, depistate în casa unui colonel FSB din Rusia. Banii erau ţinuţi în genţi şi cutii (VIDEO)

MILIARDE DE RUBLE, depistate în casa unui colonel FSB din Rusia. Banii erau ţinuţi în genţi şi cutii (VIDEO)

Aproape 12 miliarde de ruble, echivalentul a 186 milioane de dolari SUA, au fost găsite în casele angajaţilor Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia, care au fost reţinuţi pentru corupţie. Este vorba despre Kiril Cerkalin, care activa în cadrul departamentului pentru...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)