Astăzi 21 Octombrie 2019, Luni - Ultima actualizare la ora 16:08
Abonamente

Actualitate 24 Noiembrie 2014, ora 13:11

"Pas cu pas" de Klaus Iohannis, cea mai căutată carte la ediția XXI a Târgului Gaudeamus

Marime Font

Cel mai căutat volum la a XXI-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus a fost "Pas cu pas", scris de președintele ales, Klaus Iohannis, și apărut la Editura Curtea Veche.

"Cartea s-a vândut în peste 8.000 de exemplare până la închiderea ediției cu numărul XXI a Gaudeamus", a declarat la finalul târgului pentru AGERPRES Miruna Meiroșu, PR manager al Editurii Curtea Veche.

Volumul "Pas cu pas" a fost desemnat și "Cea mai râvnită carte a târgului", după cum au anunțat organizatorii la festivitatea de închidere.


Directorul onorific al Târgului Gaudeamus, Vladimir Epstein, a declarat pentru AGERPRES că ediția de anul acesta a avut un număr record de evenimente, aproximativ 780, iar numărul de vizitatori a fost mai mare decât cel de anul trecut.

"Au fost expozanți și suprafața acoperită la nivelul anului trecut", a spus Epstein, care a descris atmosfera de la Gaudeamus ca "o hărmălaie plăcută, tonică, optimistă care vorbește despre vitalitatea pieței de carte".

În contextul unei industrii de carte în declin, Epstein a apreciat Târgul Gaudeamus ca fiind "un fel de paradox". "Un comunicat de tip raport al asociațiilor de editori recent spune că nivelul pieței de carte din România este cel mai jos din anii '90 încoace. Gaudeamus înseamnă un bun succes de casă pentru o bună parte din expozanții noștri și injecții financiare extrem de utile", a afirmat Epstein.

Potrivit directorului onorific al târgului, dimensiunea evenimentului îi convinge pe oameni să cumpere mai multe cărți decât de obicei.

"Grandoarea evenimentului de tip târg de carte este un fel de magnet pentru public și prezintă o ofertă extrem de completă. Înseamnă o molimă plăcută, e o boală care se ia cu plăcere. Când lumea vine, vede apetitul unora pentru cărți, vede personalitățile care populează târgul, văd că pot să își ia o carte cu autograf, redescoperă niște valori", a spus Epstein, care a remarcat și că, de obicei, în preajma sărbătorilor de iarnă, cărțile sunt cele mai populare cadouri.

Pentru Editura Humanitas ediția din acest an a târgului a fost una mai bună decât cea din 2013.

Cel mai bine vândute cărți la Humanitas au fost "O idee care ne sucește mințile" de Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici și Gabriel Liiceanu, "Fata de la marginea vieții. Povestiri alese", de Mircea Cărtărescu, "Suveranii României. Monarhia, o soluție?" de Lucian Boia, "Fie-vă milă de noi! și alte texte civile" de Gabriel Liiceanu, "Să râdem cu Nea Mărin" de Amza Pellea și "Sărbătoarea neînsemnătății" de Milan Kundera.

Cele mai căutate cărți la Humanitas Fiction au fost "Strada dughenelor întunecoase" de Patrick Modiano, "Micuța Bijou" de Patrick Modiano, "Laur" de Evgheni Vodolazkin, "Adulter" de Paulo Coelho, "Medeea și copiii ei" de Ludmila Ulitkaia.

Primul loc în topul vânzărilor la Editura Nemira a fost ocupat de romanul "Jocurile foamei" de Suzanne Collins, urmată de "Doctor Sleep" de Stephen King, "Basmania" de Valentin Nicolau, "Cântec de gheață și foc" de George R.R. Martin și "Poveste de iarnă" de Mark Helprin.

La Editura Litera în topul vânzărilor s-a situat seria de autor Alice Munro, câștigătoarea Premiului Nobel 2013, cu cărțile "Ură, prietenie, dragoste, căsătorie", "Fugara" și "Dragă viață". Locul următor a fost ocupat de volumele de versuri ale lui Mircea Dinescu "Întoarcerea barbarilor" și "Vino în rochia ta simplă de stambă", urmat de volumul "Patrimoniul umanității. Cele mai frumoase locuri din lume. Toate siturile UNESCO".

La Litera mică, cel mai bine vândute titluri au fost "Disney. Regatul de gheață", "Vine Crăciunul", "Violetta. Agenda mea de școală", "Violetta. Rețetele Violettei" și "Cartea de aur a celor mai frumoase povești".

PUBLICITATEComparativ cu anul precedent, vânzările Litera la Gaudeamus au crescut cu 20%, numărul total al cărților vândute depășind 7.000 de exemplare, din peste 1.000 de titluri, potrivit reprezentanților editurii.

Pe locul I în topul vânzărilor Polirom la Gaudeamus s-au clasat, la egalitate, volumele "Casa tăcerii" de Orhan Pamuk și "Bărbați fără femei" de Haruki Murakami. Locul al doilea a fost ocupat, tot la egalitate, de volumele "Cum schimbăm mentalitatea? 25 de ani în România" de Sandra Pralong și "Tranziția. Primii 25 de ani", Alina Mungiu Pippidi în dialog cu Vartan Arachelian. Pe locul al treilea s-au clasat două volume semnate de laureatul cu Nobel pentru Literatură de anul acesta, Patrick Modiano — "Bulevardele de centură" și "Călătorie de nuntă".

La Editura RAO, secțiunea Ficțiune pentru adulți, pe primul loc s-a situat cartea "Afacerea Columb" de Steve Berry, urmată de "Soția tăcută" de A.S.A. Harrison iar locul III a fost ocupat de "Călătorul" de John Katzenbach. La categoria nonficțiune pe primul loc s-a situat "Istoria tărâmurilor și locurilor de legendă" de Umberto Eco, urmată de "1001 de mașini" și "Spioni pentru eternitate: Frank Wisner", scrisă de șeful SRI, George Cristian Maior.

Pe primul loc la Editura Cartea Românească s-au clasat două volume de Gheorghe Crăciun, "Mecanica Fluidului" și "Acte originale/ Copii legalizate". Pe locul al doilea a fost volumul "Emanciparea privirii. Despre beneficiile infidelității" de Eugen Negrici, urmat de "America de peste pogrom" de Cătălin Mihuleac.

În topul vânzărilor la Grupul Editorial Corint s-a situat "Experiment", ultimul volum din trilogia "Divergent" de Veronica Roth, urmat de cartea apărută la Corint Junior "Testul fierului", primul volum din seria "Magisterium" de Holly Black și Casandra Clare. Locul trei a fost ocupat de albumul "Copilărie regală" de Filip-Lucian Iorga, o carte dedicată copilăriei familiei regale a României. Pe locul patru s-a situat "Călăul lui Hitler" de Robert Gerwarth, urmat de "Orașul sufletelor pierdute" de Cassandra Clare.

"Viermele de mătase" de Robert Galbraith (pseudonimul lui J.K. Rowling) a fost cel mai căutat roman de la Editura Trei la această ediție a Târgului Gaudeamus. Următoarele poziții în clasament au fost ocupate de "Urmărit" de Lee Child, "Un alt fel de fericire" de Mark Levy, "În spatele norilor" Anne Holt și "Șocul căderii" de Nathan Filer.

Cele mai vândute cărți din colecțiile de psihologie au fost: "Arta de a citi gândurile" de Henrik Fexeus, "În căutarea sinelui" de Vasile Dem Zamfirescu, "Un minut la psiholog" de Arnold A. Lazarus & Clifford N. Lazarus, "Și nu uita să fii fericit" de Christophe Andre și "Formarea inovatorilor. Cum crești tinerii care vor schimba lumea de mâine" de Tony Wagner.

Colecția de cărți pentru adolescenți — Young Fiction Connection — s-a bucurat de asemenea de atenția deosebită a publicului. Cel mai vândut roman a fost "Endgame" de James Frey & Nils Johnson-Shelton. "Orașe de hârtie" de John Green, "În căutarea Sufletului Crăciunului" de R. D. Mottok, "Mincinoșii" de E. Lockhard și "Sub aceeași stea" de John Green au fost și ele în topul preferințelor tinerilor cititori.

La ediția din acest an a târgului Grupul Editorial Trei a întregistrat o creștere a vânzărilor cu 20% față de ediția precedentă.

La Editura Vellant, pe primul loc în topul vânzărilor se regăsește cartea "Arta ca terapie" de Alain de Botton, urmată de "Prâslea cel Voinic și merele de aur", un roman grafic de Maria Surducan, inspirat din basmele lui Petre Ispirescu. Pe locul al treilea în clasamentul vânzărilor la Gaudeamus s-a clasat, la Vellant, cartea "Cum să nu-ți pierzi mințile" de Philippa Perry.

Cel mai vândut titlu al Grupului Editorial Art a fost "În cafeneaua tinereții pierdute" de Patrick Modiano, urmat de "Micuțul Nicolas" de Rene Goscinny și Jean-Jacques Sempe și "Zei americani" de Neil Gaiman. În ceea ce privește topul cărților pentru copii apărute în grupul Art la Editura Arthur, cel mai vândut volum a fost "Și v-am spus povestea așa" de Florin Bican și, din nou, "Micuțul Nicolas" de Rene Goscinny și Jean-Jacques Sempe, urmat de "Jurnalul unui puști" de Jeff Kinney.

"Istoria literaturii române pe înțelesul celor care citesc" de Nicolae Manolescu a ocupat primul loc în topul vânzărilor la Editura Paralela 45. Pe locul doi s-a situat cartea "Modernitatea românească" de Lazăr Vlăsceanu și Marian Gabriel Hânceanu iar pe locul trei s-au situat "Jurnalul" de Radu Petrescu și "Opere" volumul I de Mircea Nedelciu.

Cel mai vândut volum al Editurii Vremea la Gaudeamus a fost "File dintr-un jurnal interzis. 1936-1947, 1953, 1967-1983" de Corneliu Coposu, urmat de "163 de vorbe memorabile" de același autor și, pe locul al treilea, "Mari arhitecți bucureșteni. Ion D. Berindey" de Sidonia Teodorescu.

Ediția din acest an a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus a stabilit și un record de vizitatori în istoria târgului, numărul total al acestora fiind de aproximativ 117.000, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

La ediția din acest an numărul expozanților a fost de peste 320, "reprezentând câteva dintre cele mai importante segmente din domeniul editorial și educațional", iar suprafața expozițională a fost de aproximativ 14.000 metri pătrați, aproape de capacitatea maximă a Pavilionului Central Romexpo, potrivit organizatorilor.

Târgul Internațional Gaudeamus a avut loc în acest an în perioada 19 — 23 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expozițional Romexpo, fiind organizat, la fel ca în fiecare an, de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România.
 
Sursa: agerpres.ro

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 15:06

Liderii UNIONIȘTI din R. Moldova sunt chemați la un CONGRES de către câștigătorul nr.3: „Suntem gata să facem un Congres pentru a FUZIONA într-un singur partid”

Liderii UNIONIȘTI din R. Moldova sunt chemați la un CONGRES de către câștigătorul nr.3: „Suntem gata să facem un Congres pentru a FUZIONA într-un singur partid”

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, cheamă reprezentanții partidelor unioniste din R. Moldova, inclusiv pe liderii acestora, la un Congres al Unioniștilor, în cadrul căruia să fie puse bazele unei formațiuni politice puternice, care să obțină victorii în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 15:05

Ion Tăbârță: Optimismul PSRM a fost supraestimat. Căderea Partidului Democrat nu este chiar atât de mare cât s-a așteptat

Ion Tăbârță: Optimismul PSRM a fost supraestimat. Căderea Partidului Democrat nu este chiar atât de mare cât s-a așteptat

La alegerile locale generale de ieri, voturile au fost divizate pe criterii geopolitice și etnice, consideră unii analiști politici de la Chișinău.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 14:27

Nu se mai poartă fondul de ten ziua! Cum să ai o piele perfectă fără machiaj!

Nu se mai poartă fondul de ten ziua! Cum să ai o piele perfectă fără machiaj!

Frumusețea unei femei este foarte importantă, tocmai de aceea ea face tot ceea ce se poate pentru a o menține. Fie că alege să meargă periodic la saloane, să încerce tratamente costisitoare sau pur și simplu să urmeze un ritual propriu, femeia se simte bine atunci când știe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 13:54

Cazul pădurarului ucis în Maramureș a ajuns la BBC. Ce relatează postul public de televiziune de la Londra

Cazul pădurarului ucis în Maramureș a ajuns la BBC. Ce relatează postul public de televiziune de la Londra

BBC relatează că Liviu Pop avea trei copii și că ar fi al șaselea pădurar ucis în ultimii ani. Cazul lui Liviu Pop, pădurarul din Maramureș ucis săptămâna trecută, a ajuns în presa internațională. BBC, televiziunea publică din Marea Britanie, relatează,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 13:49

Tipul care a falsificat lucrările unor artiști faimoși timp de zeci de ani / VIDEO

Tipul care a falsificat lucrările unor artiști faimoși timp de zeci de ani / VIDEO

 Ken Perenyi știe cum stă treaba cu falsificatul lucrărilor de artă. A făcut-o timp de 30 de ani. Iar acum și-o asumă complet.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 13:34

Primul stat american care interzice produsele din blană

Primul stat american care interzice produsele din blană

California a devenit primul stat american care interzice procesarea şi vânzarea produselor din blana animalelor, potrivit unui proiect de lege semnat recent de guvernatorul Gavin Newsom. Rezidenţii nu vor mai avea dreptul de a comercializa sau confecţiona haine, pantofi sau poşete...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 13:30

Invazie de gândaci urât mirositori în Chișinău

Invazie de gândaci urât mirositori în Chișinău

Ploșnița cerealelor sau gândacul puturos marmorat (Halyomorpha Halys), o insectă originară din Asia de Est, a invadat de câțiva ani orașele europene, iar pe măsură ce se apropie iarna aceasta încearcă să se strecoare în case și să se pună la adăpost....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 13:20

36 de șoferi au urcat la volan în stare de ebrietate, iar 880 au circulat cu viteză excesivă pe drumurile din țară, în zilele de weekend

36 de șoferi au urcat la volan în stare de ebrietate, iar 880 au circulat cu viteză excesivă pe drumurile din țară, în zilele de weekend

În perioada 18 – 20 octombrie 2019, inspectorii de patrulare implicați la supravegherea circulației rutiere au depistat peste 1.400 de încălcări ale regulamentului circulației rutiere. Astfel, în pofida accidentelor tragice petrecute și a campaniilor de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 13:15

Ce mesaje au transmis Igor Dodon și Maia Sandu referitor la desfășurarea alegerilor locale generale

Ce mesaje au transmis Igor Dodon și Maia Sandu referitor la desfășurarea alegerilor locale generale

Președintele Igor Dodon și premierul Maia Sandu au remarcat desfășurarea corectă a alegerilor locale generale, în mesaje transmise prin intermediul rețelelor de socializare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 13:03

VIDEO // Ion Ceban: Respectăm votul chișinăuienilor și credem că majoritatea din cei votați trebuie să fie implicați în administrarea orașului, și avem ofertă pentru fiecare

VIDEO // Ion Ceban: Respectăm votul chișinăuienilor și credem că majoritatea din cei votați trebuie să fie implicați în administrarea orașului, și avem ofertă pentru fiecare

Blocul ACUM ar putea deţine două fotolii de viceprimar de Chişinău, oferite de noul edil al capitalei. Declaraţia aparţine candidatului la funcţia de primar Ion Ceban, care a obţinut cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor locale din 20 octombrie. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 12:28

Dionis Cenușă: Victoria Partidului Shor in Orhei si cea a lui Usatîi din primul tur reprezinta un esec al partidelor de la guvernare

Dionis Cenușă: Victoria Partidului Shor in Orhei si cea a lui Usatîi din primul tur reprezinta un esec al partidelor de la guvernare

 Victoria candidatului Partidului Shor in Orhei si cea a lui Usatii din primul tur reprezinta un esec al partidelor de la guvernare de a cuceri discursul public in unele regiuni vulnerabile la coruptie si populism politic.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 12:26

Cât de mult să te plimbi ca să slăbești?

Cât de mult să te plimbi ca să slăbești?

Ce mananci este doar o parte din ecutatia slabirii. Doar dieta nu ajuta la pierderea kilogramelor in plus, asa ca – daca nu faci si ceva miscare – eforturile tale vor fi in zadar. Cura de slabire este un intreg proces care incepe cu o dieta adecvata, consolidata cu miscare si un...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 12:24

Cum să ții herpesul sub control cu remedii naturale

Cum să ții herpesul sub control cu remedii naturale

Herpesul se poate activa oricand odata de a intrat in organismul virusul care il produce. El ramane in stare “latenta” in celulele nervoase, pana cand ceva (stres, oboseala, expunere la soare etc.) il “trezeste. Cercetatorii au descoperit ca unele alimente contribuie la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 12:21

4 tipuri de vampiri energetici și cum să te ferești de ei

4 tipuri de vampiri energetici și cum să te ferești de ei

Orice poate fi victima unui vampir energetic. Exista oameni care te fac sa te simti anxios, suparat, sa intri in defesiva dupa ce te-ai intalnit cu ei. Astfel de persoane pot fi intalnite peste tot si pot juca roluri diferite. Poate fi verisorul enervant, un coleg care ii trateaza pe toti de sus,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 11:38

Cine sunt candidaţii care pretind la funcţia de Procuror General

Cine sunt candidaţii care pretind la funcţia de Procuror General

20 de persoane pretind la funcţia de procuror general. Mai jos vă prezentăm lista candidaţilor.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 11:26

PSRM, ACUM și PD s-au clasat pe primele locuri la votul pentru consiliile raionale și municipale

PSRM, ACUM și PD s-au clasat pe primele locuri la votul pentru consiliile raionale și municipale

 Partidul Socialiștilor, blocul ACUM și Partidul Democrat rămân cele mai puternice forțe politice, arată votul politic din alegerile locale de duminică. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 10:19

Pluralism găgăuz / Candidatul PSRM câștigă alegerile din mun. Comrat cu 94,58%

Pluralism găgăuz / Candidatul PSRM câștigă alegerile din mun. Comrat cu 94,58%

În 2015, Anastasov a câștigat primăria Comrat fiind candidatul Partidului Nostru. A acumulat atunci 55%

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 09:30

Fructul-minune pe care majoritatea îl ocolesc. Ajută inima, ficatul şi pancreasul

Fructul-minune pe care majoritatea îl ocolesc. Ajută inima, ficatul şi pancreasul

Un fruct pe care românii îl mănâncă rar sau chiar îl evită are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Denumite popular şi „merele de aur", gutuile, fructele specifice acestui sezon, sunt recunoscute pentru proprietăţile lor în medicina...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 09:18

Usatîi câștigă detașat Primăria Bălți: Rezultatele finale

Usatîi câștigă detașat Primăria Bălți: Rezultatele finale

Pentru ocuparea funcției de primar al municipiului Bălți nu va mai fi nevoie de al doilea tur de scrutin, ca în Chișinău. Locuitorii urbei și-au ales primarul din prima încercare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 09:16

Accident grav: Două persoane au murit după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren

Accident grav: Două persoane au murit după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren

Două persoane au murit, duminică după-amiază, după ce maşina în care se aflau a fost lovită în judeţul Dâmbovița de un tren, potrivit Mediafax. Accidentul feroviar a avut loc în localitatea Săteni din judeţul Dâmbovița. Din primele date reiese că...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)