Astăzi 24 August 2019, Sâmbătă - Ultima actualizare la 23 August 2019
Abonamente

Actualitate 24 Noiembrie 2014, ora 13:11

"Pas cu pas" de Klaus Iohannis, cea mai căutată carte la ediția XXI a Târgului Gaudeamus

Marime Font

Cel mai căutat volum la a XXI-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus a fost "Pas cu pas", scris de președintele ales, Klaus Iohannis, și apărut la Editura Curtea Veche.

"Cartea s-a vândut în peste 8.000 de exemplare până la închiderea ediției cu numărul XXI a Gaudeamus", a declarat la finalul târgului pentru AGERPRES Miruna Meiroșu, PR manager al Editurii Curtea Veche.

Volumul "Pas cu pas" a fost desemnat și "Cea mai râvnită carte a târgului", după cum au anunțat organizatorii la festivitatea de închidere.


Directorul onorific al Târgului Gaudeamus, Vladimir Epstein, a declarat pentru AGERPRES că ediția de anul acesta a avut un număr record de evenimente, aproximativ 780, iar numărul de vizitatori a fost mai mare decât cel de anul trecut.

"Au fost expozanți și suprafața acoperită la nivelul anului trecut", a spus Epstein, care a descris atmosfera de la Gaudeamus ca "o hărmălaie plăcută, tonică, optimistă care vorbește despre vitalitatea pieței de carte".

În contextul unei industrii de carte în declin, Epstein a apreciat Târgul Gaudeamus ca fiind "un fel de paradox". "Un comunicat de tip raport al asociațiilor de editori recent spune că nivelul pieței de carte din România este cel mai jos din anii '90 încoace. Gaudeamus înseamnă un bun succes de casă pentru o bună parte din expozanții noștri și injecții financiare extrem de utile", a afirmat Epstein.

Potrivit directorului onorific al târgului, dimensiunea evenimentului îi convinge pe oameni să cumpere mai multe cărți decât de obicei.

"Grandoarea evenimentului de tip târg de carte este un fel de magnet pentru public și prezintă o ofertă extrem de completă. Înseamnă o molimă plăcută, e o boală care se ia cu plăcere. Când lumea vine, vede apetitul unora pentru cărți, vede personalitățile care populează târgul, văd că pot să își ia o carte cu autograf, redescoperă niște valori", a spus Epstein, care a remarcat și că, de obicei, în preajma sărbătorilor de iarnă, cărțile sunt cele mai populare cadouri.

Pentru Editura Humanitas ediția din acest an a târgului a fost una mai bună decât cea din 2013.

Cel mai bine vândute cărți la Humanitas au fost "O idee care ne sucește mințile" de Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici și Gabriel Liiceanu, "Fata de la marginea vieții. Povestiri alese", de Mircea Cărtărescu, "Suveranii României. Monarhia, o soluție?" de Lucian Boia, "Fie-vă milă de noi! și alte texte civile" de Gabriel Liiceanu, "Să râdem cu Nea Mărin" de Amza Pellea și "Sărbătoarea neînsemnătății" de Milan Kundera.

Cele mai căutate cărți la Humanitas Fiction au fost "Strada dughenelor întunecoase" de Patrick Modiano, "Micuța Bijou" de Patrick Modiano, "Laur" de Evgheni Vodolazkin, "Adulter" de Paulo Coelho, "Medeea și copiii ei" de Ludmila Ulitkaia.

Primul loc în topul vânzărilor la Editura Nemira a fost ocupat de romanul "Jocurile foamei" de Suzanne Collins, urmată de "Doctor Sleep" de Stephen King, "Basmania" de Valentin Nicolau, "Cântec de gheață și foc" de George R.R. Martin și "Poveste de iarnă" de Mark Helprin.

La Editura Litera în topul vânzărilor s-a situat seria de autor Alice Munro, câștigătoarea Premiului Nobel 2013, cu cărțile "Ură, prietenie, dragoste, căsătorie", "Fugara" și "Dragă viață". Locul următor a fost ocupat de volumele de versuri ale lui Mircea Dinescu "Întoarcerea barbarilor" și "Vino în rochia ta simplă de stambă", urmat de volumul "Patrimoniul umanității. Cele mai frumoase locuri din lume. Toate siturile UNESCO".

La Litera mică, cel mai bine vândute titluri au fost "Disney. Regatul de gheață", "Vine Crăciunul", "Violetta. Agenda mea de școală", "Violetta. Rețetele Violettei" și "Cartea de aur a celor mai frumoase povești".

PUBLICITATEComparativ cu anul precedent, vânzările Litera la Gaudeamus au crescut cu 20%, numărul total al cărților vândute depășind 7.000 de exemplare, din peste 1.000 de titluri, potrivit reprezentanților editurii.

Pe locul I în topul vânzărilor Polirom la Gaudeamus s-au clasat, la egalitate, volumele "Casa tăcerii" de Orhan Pamuk și "Bărbați fără femei" de Haruki Murakami. Locul al doilea a fost ocupat, tot la egalitate, de volumele "Cum schimbăm mentalitatea? 25 de ani în România" de Sandra Pralong și "Tranziția. Primii 25 de ani", Alina Mungiu Pippidi în dialog cu Vartan Arachelian. Pe locul al treilea s-au clasat două volume semnate de laureatul cu Nobel pentru Literatură de anul acesta, Patrick Modiano — "Bulevardele de centură" și "Călătorie de nuntă".

La Editura RAO, secțiunea Ficțiune pentru adulți, pe primul loc s-a situat cartea "Afacerea Columb" de Steve Berry, urmată de "Soția tăcută" de A.S.A. Harrison iar locul III a fost ocupat de "Călătorul" de John Katzenbach. La categoria nonficțiune pe primul loc s-a situat "Istoria tărâmurilor și locurilor de legendă" de Umberto Eco, urmată de "1001 de mașini" și "Spioni pentru eternitate: Frank Wisner", scrisă de șeful SRI, George Cristian Maior.

Pe primul loc la Editura Cartea Românească s-au clasat două volume de Gheorghe Crăciun, "Mecanica Fluidului" și "Acte originale/ Copii legalizate". Pe locul al doilea a fost volumul "Emanciparea privirii. Despre beneficiile infidelității" de Eugen Negrici, urmat de "America de peste pogrom" de Cătălin Mihuleac.

În topul vânzărilor la Grupul Editorial Corint s-a situat "Experiment", ultimul volum din trilogia "Divergent" de Veronica Roth, urmat de cartea apărută la Corint Junior "Testul fierului", primul volum din seria "Magisterium" de Holly Black și Casandra Clare. Locul trei a fost ocupat de albumul "Copilărie regală" de Filip-Lucian Iorga, o carte dedicată copilăriei familiei regale a României. Pe locul patru s-a situat "Călăul lui Hitler" de Robert Gerwarth, urmat de "Orașul sufletelor pierdute" de Cassandra Clare.

"Viermele de mătase" de Robert Galbraith (pseudonimul lui J.K. Rowling) a fost cel mai căutat roman de la Editura Trei la această ediție a Târgului Gaudeamus. Următoarele poziții în clasament au fost ocupate de "Urmărit" de Lee Child, "Un alt fel de fericire" de Mark Levy, "În spatele norilor" Anne Holt și "Șocul căderii" de Nathan Filer.

Cele mai vândute cărți din colecțiile de psihologie au fost: "Arta de a citi gândurile" de Henrik Fexeus, "În căutarea sinelui" de Vasile Dem Zamfirescu, "Un minut la psiholog" de Arnold A. Lazarus & Clifford N. Lazarus, "Și nu uita să fii fericit" de Christophe Andre și "Formarea inovatorilor. Cum crești tinerii care vor schimba lumea de mâine" de Tony Wagner.

Colecția de cărți pentru adolescenți — Young Fiction Connection — s-a bucurat de asemenea de atenția deosebită a publicului. Cel mai vândut roman a fost "Endgame" de James Frey & Nils Johnson-Shelton. "Orașe de hârtie" de John Green, "În căutarea Sufletului Crăciunului" de R. D. Mottok, "Mincinoșii" de E. Lockhard și "Sub aceeași stea" de John Green au fost și ele în topul preferințelor tinerilor cititori.

La ediția din acest an a târgului Grupul Editorial Trei a întregistrat o creștere a vânzărilor cu 20% față de ediția precedentă.

La Editura Vellant, pe primul loc în topul vânzărilor se regăsește cartea "Arta ca terapie" de Alain de Botton, urmată de "Prâslea cel Voinic și merele de aur", un roman grafic de Maria Surducan, inspirat din basmele lui Petre Ispirescu. Pe locul al treilea în clasamentul vânzărilor la Gaudeamus s-a clasat, la Vellant, cartea "Cum să nu-ți pierzi mințile" de Philippa Perry.

Cel mai vândut titlu al Grupului Editorial Art a fost "În cafeneaua tinereții pierdute" de Patrick Modiano, urmat de "Micuțul Nicolas" de Rene Goscinny și Jean-Jacques Sempe și "Zei americani" de Neil Gaiman. În ceea ce privește topul cărților pentru copii apărute în grupul Art la Editura Arthur, cel mai vândut volum a fost "Și v-am spus povestea așa" de Florin Bican și, din nou, "Micuțul Nicolas" de Rene Goscinny și Jean-Jacques Sempe, urmat de "Jurnalul unui puști" de Jeff Kinney.

"Istoria literaturii române pe înțelesul celor care citesc" de Nicolae Manolescu a ocupat primul loc în topul vânzărilor la Editura Paralela 45. Pe locul doi s-a situat cartea "Modernitatea românească" de Lazăr Vlăsceanu și Marian Gabriel Hânceanu iar pe locul trei s-au situat "Jurnalul" de Radu Petrescu și "Opere" volumul I de Mircea Nedelciu.

Cel mai vândut volum al Editurii Vremea la Gaudeamus a fost "File dintr-un jurnal interzis. 1936-1947, 1953, 1967-1983" de Corneliu Coposu, urmat de "163 de vorbe memorabile" de același autor și, pe locul al treilea, "Mari arhitecți bucureșteni. Ion D. Berindey" de Sidonia Teodorescu.

Ediția din acest an a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus a stabilit și un record de vizitatori în istoria târgului, numărul total al acestora fiind de aproximativ 117.000, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

La ediția din acest an numărul expozanților a fost de peste 320, "reprezentând câteva dintre cele mai importante segmente din domeniul editorial și educațional", iar suprafața expozițională a fost de aproximativ 14.000 metri pătrați, aproape de capacitatea maximă a Pavilionului Central Romexpo, potrivit organizatorilor.

Târgul Internațional Gaudeamus a avut loc în acest an în perioada 19 — 23 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expozițional Romexpo, fiind organizat, la fel ca în fiecare an, de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România.
 
Sursa: agerpres.ro

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 August 2019, ora: 15:50

Ilan Șor despre majorarea tarifelor la energie: aceasta este răsplata pentru încrederea acordată de cetățeni

Ilan Șor despre majorarea tarifelor la energie: aceasta este răsplata pentru încrederea acordată de cetățeni

Liderul Partidului Politic ȘOR, deputatul Ilan Șor, critică dur într-o intervenție pe rețelele de socializare majorarea tarifului la energia electrică, intrată de astăzi în vigoare și amintește că actuala guvernare promitea în campania electorală reducerea acestora....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 15:47

OPINIE / S-a ratat o ocazie unică de a se forma o Curte Constituțională profesionistă

OPINIE / S-a ratat o ocazie unică de a se forma o Curte Constituțională profesionistă

Lucrurile sunt foarte proaste. Doar naivii nu văd asta. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 14:52

Gorbunțov prins de presa rusă cum răspândește știri false despre Usatîi

Gorbunțov prins de presa rusă cum răspândește știri false despre Usatîi

În spatele atacurilor mediatice din ultimul timp la adresa liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, stă „bancherul negru” Gherman Gorbunțov, au descoperit jurnaliștii ruși.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 14:24

Octavian Țîcu: Nu în zadar a fost arsă Declarația de Independență, mulți ar vrea ca acest document să dispară, pentru că stipulează foarte clar Unirea cu România

Octavian Țîcu: Nu în zadar a fost arsă Declarația de Independență, mulți ar vrea ca acest document să dispară, pentru că stipulează foarte clar Unirea cu România

Pactul Ribbentrop - Molotov este denunțat în Declarația de Independență a Republicii Moldova, iar aceasta stipulează necesitatea de reîntregire, susține istoricul și deputatul Octavian Țîcu, într-un interviu pentru Radio Chișinău:

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 13:58

FOTO fără COMENTARII / Monitorul Oficial al R. Moldova - Sărbătoarea națională LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ

FOTO fără COMENTARII / Monitorul Oficial al R. Moldova - Sărbătoarea națională LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ

În contextul mișcării de renaștere națională de la sfârșitul anilor '80 din RSSM, la Chișinău are loc Marea Adunare Națională de la 27 august 1989, o întrunire la care participă aproximativ 750.000 de oameni (circa 1/6 din populația de atunci a republicii). În...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 13:41

Descinderi la Aeroportul Internațional Chișinău. Angajații SPIA surprinși în timp ce intră in zona

Descinderi la Aeroportul Internațional Chișinău. Angajații SPIA surprinși în timp ce intră in zona Din editia print

Au loc descinderi in aceste momente la Aeroportul International Chisinau. Angajatii Serviciului protectie interna si anticoruptie au fost surprinsi in timp ce intrau in zona VIP, informează protv.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 13:22

John Bolton, consilierul lui TRUMP pentru securitate națională vine în R. Moldova pe 29 august / Maia Sandu și alți membri ai Guvernului merg în SUA săptămâna viitoare

John Bolton, consilierul lui TRUMP pentru securitate națională vine în R. Moldova pe 29 august / Maia Sandu și alți membri ai Guvernului merg în SUA săptămâna viitoare

Guvernării i se închidea ușa în față în marile capitale ale lumii: Washington, Bruxelles, Berlin și alte capitale importante, iar țara se afla într-o autoizolare oligarhică.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 13:16

Incident în tabăra de la Sulina: Tinerii din R. Moldova nu sunt lăsați să comemoreze ziua semnării Pactului Ribbentrop-Molotov

Incident în tabăra de la Sulina: Tinerii din R. Moldova nu sunt lăsați să comemoreze ziua semnării Pactului Ribbentrop-Molotov

Tinerii din Republica Moldova aflați la odihnă în tabăra de vară ,,ARC-2019”, desfășurată la Centrul de agrement din Sulina, județul Tulcea, nu sunt lăsați să coboare drapelul în bernă și să țină un moment de reculegere în contextul împlinirii a 80...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 12:17

Creşte numărul victimelor în urma exploziei nucleare din Rusia

Creşte numărul victimelor în urma exploziei nucleare din Rusia

Încă două persoane afectate de explozia unei rachete cu propulsie nucleară din Rusia au murit, anunţă surse medicale citate de presa locală.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 12:05

Apropiat al lui Iurie Luncaşu critică presa care răspândește zvonuri: Nu există nici un grad de rudenie între soţia lui Iurie şi Vlad Plahotniuc

Apropiat al lui Iurie Luncaşu critică presa care răspândește zvonuri: Nu există nici un grad de rudenie între soţia lui Iurie şi Vlad Plahotniuc

Igor Fraiman, care spune că este prieten apropiat al omolui de afaceri Iurie Luncaşu, susţine că nu există nici un grad de rudenie între soţia businessmanului şi fostul lider PDM Vlad Plahotniuc.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 11:32 de George Mârzencu

exclusiv URSS a jefuit Basarabia, cărând din ea zeci de mii de vagoane. Premiera unor documente din ARHIVĂ!

URSS a jefuit Basarabia, cărând din ea zeci de mii de vagoane. Premiera unor documente din ARHIVĂ! Foto: foto simbol

Propaganda sovietică a bârfit zeci de ani la rând, precum că, Administrația Românească, în retragere din Basarabia, de două ori, în 1940 și 1944, ar fi luat cu sine și multe bunuri de ale basarabenilor. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 11:00

FOTO / Dodon și Vlah nu dau DOI BANI pe Maia Sandu și au SFIDAT DESCHIS ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul în BERNĂ

FOTO / Dodon și Vlah nu dau DOI BANI pe Maia Sandu și au SFIDAT DESCHIS ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul în BERNĂ Foto: Dodon o ignoră deschis pe Maia Sandu

„Șefii” din UTAG au ignorat faptul că Guvernul Maiei Sandu a declarat ziua de 23 august zi de doliu național, Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. Bașcanul Vlah, care este și membru al Guvernului, nu s-a conformat deciziei de a arbora...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 10:42

Argumente „beton” oferite de „juristul” socialist Țurcan care ar „confirma” că alegerea sa în funcția de Președinte al CC este corectă

Argumente „beton” oferite de „juristul” socialist Țurcan care ar „confirma” că alegerea sa în funcția de Președinte al CC este corectă

Președintele Curții Constituționale (CCM), Vladimir Țurcan, „nu vede oportun ca să-și dea demisia”, chiar dacă acest lucru i-a fost cerut de către mai mulți deputați, din motiv că „CCM s-a expus asupra legalității alegerii președintelui Înaltei Curți, precum...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 10:17

Ce avere are Serghei Cataranciuc - noul deputat din partea PPDA

Ce avere are Serghei Cataranciuc - noul deputat din partea PPDA

Serghei Cataranciuc este membru al biroului politic al PPDA.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 09:53

LIVE VIDEO / Evenimentul de comemorare a victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare / Drapelul de stat, arborat în bernă

LIVE VIDEO / Evenimentul de comemorare a victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare / Drapelul de stat, arborat în bernă

Ziua de 23 august a fost declarată de Guvern drept Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. Astăzi este zi de doliu. Drapelul de stat va fi arborat în bernă. La ora 10:00, se va ţine un moment de reculegere, iar între 10:10 – 10:30...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 09:51

Piața oaselor umane de pe Instagram de care n-aveai habar

Piața oaselor umane de pe Instagram de care n-aveai habar

Oamenii vând și cumpără cam orice pe internet, iar fragmentele umane nu sunt nici ele o excepție, mai ales dacă te uiți la acest cont de Instagram.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 09:47

Liviu Dragnea – viața după gratii! Detalii incredibile și neștiute din închisoare

Liviu Dragnea – viața după gratii! Detalii incredibile și neștiute din închisoare

Liviu Dragnea s-a adaptat noului regim închis pe care l-a primit la condamnarea de 3 ani și 6 luni de închisoare și face tot posibilul să aibă un comportament exemplar. Cum se desfășoară cu adevărat viața după gratii a fostului politician și ce cum s-a adaptat acesta...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 09:42

Trei deputați noi în Parlament. Curtea a validat mandatele noilor parlamentari

Trei deputați noi în Parlament. Curtea a validat mandatele noilor parlamentari

Curtea Constituțională  a validat astăzi trei mandate noi de deputați în parlamentul Republicii Moldova. Este vorba despre deputata democrată, Ruxanda Glavan, deputatul din partea Blocului ACUM, Cataranciuc Serghei și Igor Himici de pe lista Partidului Șor.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 09:33

Oleg Brega vrea să candideze din nou la alegerile parlamentare în circumscripția ce include suburbiile Codru, Durlești, Sîngera, Băcioi și Trușeni

Oleg Brega vrea să candideze din nou la alegerile parlamentare în circumscripția ce include suburbiile Codru, Durlești, Sîngera, Băcioi și Trușeni

Activistul civic Oleg Brega a anunțat că intenționează să candideze independent la alegerile parlamentare noi pentru circumscripția nr. 33 - include suburbiile Codru, Durlești, Sîngera, Băcioi și Trușeni din municipiul Chișinău. Această circumscripție a devenit vacantă după...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 08:58

Ex-secretar de Stat al Apărării: Vizita la Chișinău și discuția lui Șoigu cu Voicu ar putea fi calificate ca TRĂDARE de Patrie

Ex-secretar de Stat al Apărării: Vizita la Chișinău și discuția lui Șoigu cu Voicu ar putea fi calificate ca TRĂDARE de Patrie

Fostul Secretar de Stat al Ministerului Apărării, pe domeniul Politici Publice, Dumitru Minzarari, susține că întâlnirea ministrului Apărării, Pavel Voicu cu omologul său rus Serghei Şoigu, „este contrar politicii externe determinate de Guvern, iar conform Constituției,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 08:56

Vitalie Ciobanu: Azi justiția trece sub controlul socialiștilor, bucată cu bucată. Diferența dintre ei și PD e că PSRM imprimă avidității sale de putere și o amprentă străină, rusească

Vitalie Ciobanu: Azi justiția trece sub controlul socialiștilor, bucată cu bucată. Diferența dintre ei și PD e că PSRM imprimă avidității sale de putere și o amprentă străină, rusească

Mai poate fi oprită ascensiunea lui Dodon și a socialiștilor? – se întreabă Vitalie Ciobanu într-un editorial pe cotidianul.md. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 08:47

Experiment șocant al Rusiei: un reactor nuclear plutitor în Oceanul Arctic. Un nou Cernobîl?

Experiment șocant al Rusiei: un reactor nuclear plutitor în Oceanul Arctic. Un nou Cernobîl?

Rusia lansează vineri la apă, în premieră mondială, un reactor nuclear plutitor! Reactorul va pleca din portul Murmansk și va călători pe apele Oceanului Arctic 5000 de km, până în Nord-estul Siberiei, a anunțat Agenția Nucleară de stat Rosatom, citată de AFP,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 08:07

ATENȚIE /// De astăzi, consumatorii VOR PLĂTI MAI MULT pentru energia electrică

ATENȚIE /// De astăzi, consumatorii VOR PLĂTI MAI MULT pentru energia electrică

Decizia cu privire la majorarea tarifelor la energia electrică pentru consumatorii casnici va intra în vigoare de vineri, 23 august, când va fi publicată în Monitorul Oficial.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)