Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:14
Abonamente

Moldova 16 Noiembrie 2017, ora 18:29

PAS o susține pe ministrul democrat Monica Babuc?

Marime Font

 
 
 

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), condus de Maia Sandu, susţine reforma din învăţământul preuniversitar, iniţiată de Ministerul Educaţiei la propunerea președintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. 

Tinerii PAS consideră că actualul program şcolar este prea încărcat şi trebuie revizuit, iar elevii trebuie să aibă mai puţine ore obligatorii.

"Pentru noi este evident că elevii din Republica Moldova trebuie să poată să-şi aleagă disciplinele de studiu", a spus vicepreședintele PAS Dan Perciune, citat de publika.md.Colegii săi de partid au adus drept exemplu Liceul Academiei de Ştiinţe, unde a fost aplicat un program ce prevede un număr redus de discipline obligatorii. Mai exact, acolo au fost reduse şase ore din curriculum şi transferate ca materii opţionale.

"Considerăm că planul de învăţământ experimentat de Liceul Academiei de Ştiinţe în 2013-2015 merită să fie propus de minister în calitate de plan de alternativă pentru că asigură flexibilitatea maximă în alegerea disciplinelor de studiu", a spus președintele PAS Youth, Eugen Sinchevici.
Conferința celor de la PAS a avut loc după ce luni, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a mers la liceul Academiei de Științe și a declarat că exemplul acestei instituții va fi preluat şi de alte licee.

"Noi urmărim scopul ca să transmitem cele mai bune experienţe, inclusiv practica acestui liceu. O vom face începând cu noul an şcolar, cu siguranţă experienţa Liceului Academiei va servi în primul rând un exemplu bun", a spus ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetări, Monica Babuc.

În prezent, 30 de grupuri de experţi din domeniul educaţiei lucrează la eficientizarea programului şcolar, care nu a mai fost revizuit de zece ani.
 
Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md