Politică

Pasat vrea introducerea RM într-o uniune vamală Belarus-Kazahstan-Rusia

Pasat a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, transmisă de Privesc.Eu, că necesitatea demarării procesului de integrare a RM în spaţiul estic trebuie să decurgă în două etape. Prima este integrarea economică. "Suntem pentru aderarea RM la uniunea vamală Belarus-Kazahstan-Rusia, sincronizându-ne cu vecinii noştri Ucraina", explică Pasat. Cea de-a doua etapă, potrivit lui, constituie integrarea politică: "Vom promova ideea creării unei uniuni politice a statelor din CSI, folosind principiile şi experienţa Uniunii Europene".

Pasat a mai spus că acest lucru "ne va permite atingerea unui nivel calitativ al ţării, soluţionarea diferendului transnistrean, restabilirea pieţii de desfacere şi relansarea economiei şi, nu în ultimul rând, Moldova va rămâne în spaţiul spiritual creştin-ortodox, stabilit de veacuri".

Întrebat dacă din această acţiune face parte şi introducerea limbii ruse ca fiind a doua limbă de stat, Pasat nu a negat acest lucru, spunând că "dacă dorim rezolvarea problemei transnistrene, atunci va trebui să acceptăm acest lucru". Totodată, el a negat că prin această reorientare a vectorului politic şi economic s-ar dori transformarea din nou a RM într-o gubernie a Federaţiei Ruse sau reînvierea URSS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *