Ingrediente
- trei vinete
- patru-cinci roşii
- doi căţei de usturoi
- ulei
- sare, piper
- paste (late şi lungi sau macaroane)
Mod de preparare
Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Curăţă şi taie în bucăţele vinetele. Le vei căli apoi în ulei încins, după care le vei pune să se scurgă pe un şervet absorbant. Pisează usturoiul şi căleşte-l puţin. Adaugă roşiile tăiate în bucăţi cât se poate de mici. Adaugă vinetele şi lasă totul pe foc preţ de câteva minute. Poţi pune fie puţin vin alb, fie puţină apă. Potriveşte de sare şi piper. La final, scurge pastele, spală-le şi căleşte-le în ulei. Amestecă pastele cu toppingul de vinete. Le puteţi servi simple sau cu parmezan ras şi presărate cu câteva fire de verdeaţă.
Notă:
Acest fel de mâncare se poate găti şi cu alte forme de paste, nu doar cu tagliatele, depinde de gustul fiecăruia. Se ştie că vinetele sunt o bogată sursă de potasiu, precum şi o sursă de acid folic (aviz pentru doamnele însărcinate…). Pentru a beneficia la maximum de efectele lor benefice, vinetele trebuie gătite şi păstrate în caserole sau la grătar pentru a nu se îmbiba cu grăsime. În 100 grame de vinete găsim două grame de fibre şi 210 miligrame de potasiu.
www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia
|
Drumul Roman a fost descoperit de arheologii care descarca arheologic traseul autostrazii. Este o portiune de drum foarte bine conservat, in comuna Sutoru din Salaj. In apropiere e si castrul roman Optatiana. Drumul dateaza de aproape 2000 de ani dar nu va fi conservat, pentru ca, din...
( ) Citeşte tot articolulAn de an, cu ocazia Paştelui ortodox, credincioşii se bucură de ceea ce ei numesc minunea Sfintei Lumini. Acest eveniment miraculos se petrece an de an în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare,...
( ) Citeşte tot articolul