Culinar.md

Paste cu vinete

Mod de preparare
Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Curăţă şi taie în bucăţele vinetele. Le vei căli apoi în ulei încins, după care le vei pune să se scurgă pe un şervet absorbant. Pisează usturoiul şi căleşte-l puţin. Adaugă roşiile tăiate în bucăţi cât se poate de mici. Adaugă vinetele şi lasă totul pe foc preţ de câteva minute. Poţi pune fie puţin vin alb, fie puţină apă. Potriveşte de sare şi piper. La final, scurge pastele, spală-le şi căleşte-le în ulei. Amestecă pastele cu toppingul de vinete. Le puteţi servi simple sau cu parmezan ras şi presărate cu câteva fire de verdeaţă.

Notă:

Acest fel de mâncare se poate găti şi cu alte forme de paste, nu doar cu tagliatele, depinde de gustul fiecăruia. Se ştie că vinetele sunt o bogată sursă de potasiu, precum şi o sursă de acid folic (aviz pentru doamnele însărcinate…). Pentru a beneficia la maximum de efectele lor benefice, vinetele trebuie gătite şi păstrate în caserole sau la grătar pentru a nu se îmbiba cu grăsime. În 100 grame de vinete găsim două grame de fibre şi 210 miligrame de potasiu. 


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *