Gnocchi (singular gnocco - limba italiană) este denumirea generică a unui tip de găluşte mici, preparate din cartofi, făină de grâu, griş sau pesmet.
Sunt folosite pe scară largă în bucătăria italiană, dar şi în multe ţări din Europa şi America. Gnocchi seamănă oarecum cu pastele; nu sunt preparaţi numai din făină de grâu dur şi apă, ci şi cu alte ingrediente, căci, ca şi în cazul specialităţilor de paste, aluatul din făină şi apă se poate combina cu spanac, şofran, trufe, brânză, cartofi etc.
Ingrediente
- 400 g gnocchi
- o ceapă verde
- un morcov
- o rădăcină de pătrunjel
- o felie ţelină
- un piept de pui dezosat
- trei linguri pastă de roşii
- două roşii cherry
- piper alb, sare
- 50 ml ulei de măsline
- o linguriţă pătrunjel uscat
- trei căţei de usturoi
- parmezan
Mod de preparare
Se taie ceapa mărunt şi se pune la prăjit în uleiul de măsline. Între timp se curăţă morcovul, pătrunjelul şi ţelina şi se dau pe răzătoarea mare. Când ceapa a devenit sticloasă, adăugaţi legumele rase şi amestecaţi bine. Carnea de pui o spălaţi şi o tăiaţi cubuleţe mărunte pe care le veţi adăuga în oală când legumele s-au înmuiat. Amestecaţi totul şi lăsaţi aşa până când carnea de pui va deveni albă. Pasta de roşii o amestecaţi cu o cană de apă, piper, sare, pătrunjelul uscat şi usturoiul pisat, când este bine omogenizată o veţi turna peste carnea de pui care între timp a devenit albă la culoare. Amestecaţi şi lăsaţi aşa la foc mic să fiarbă. Daţi roşiile pe răzătoarea mare şi le adăugaţi peste sosul cu pui. Veţi lăsa să fiarbă până când veţi avea un sos consistent. Pastele le fierbeţi conform instrucţiunilor de pe cutie... Adăugaţi sosul de pui, amestecaţi bine, presăraţi permezan şi gata, poftă bună!
www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia
|
Ambasada României la Chișinău comunică faptul că Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) va organiza, pe parcursul lunilor aprilie, mai și iunie 2021, un număr de patru ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România dedicate Ambasadei...
( ) Citeşte tot articolulPe 16 mai 1812, reprezentanţii Imperiilor Rus şi Otoman semnau dubioasa pace de la Bucureşti, care încheia războiul ruso-turc de la 1806—1812 pentru Principatele Române şi, ca rezultat al târgului, Moldova de la est de Prut (redenumită Basarabia) era anexată Rusiei.
( ) Citeşte tot articolulUn site apropiat premierului Filat afişează o ştire cu următorul titlu: „Vlad Filat pune degetul pe rană: Instituţiile statului nu respectă legea!”.
( ) Citeşte tot articolulUrzicile mai sunt denumite si plantele minune pentru numeroasele lor intrebuintari curative. Nu este nicio noutate ca au un efect astringent, expectorant, tonic, antiinflamator, dar si proprietati diuretice, fiind o sursa importanta de vitamina A, C, E, fier, calciu, fosfati si minerale.
( ) Citeşte tot articolulUrmăresc cu mare atenţie declaraţiile ce se fac în ultimul timp despre „Franzeluţa” S.A. şi, confruntându-le cu situaţia reală de la întreprindere, ajung la concluzia că cineva încearcă intenţionat să inducă în eroare opinia publică...
( ) Citeşte tot articolulBunelul liderului PCRM, Vladimir Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic.
( ) Citeşte tot articolul