Sănătate

Păstrează-ţi ochii sănătoşi

Ar fi bine dacă nu ai ignora eventualele probleme ale ochilor şi dacă te-ai programa la un control ca să depistezi şi să tratezi din timp afecţiunile oculare. Prea multe ore petrecute în faţa calculatorului, stresul, poluarea sau dieta necorespunzătoare afectează frumuseţea şi sănătatea ochilor. Iată ce trebuie să faci pentru a avea mereu ochii sănătoşi şi frumoşi.

Ceai verde sau negru

Acestea calmează ochii umflați sau iritaţi. Ceaiurile cu cofeină ajută la contractarea vaselor de sânge, calmând ochii umflaţi. Ceaiurile din plante, în special cel de muşețel, conţin substanţe antiiritante şi calmează roşeaţa şi iritaţiile. Dacă ai astfel de probleme cu ochii, pune două pliculeţe de ceai în apă fierbinte şi lasă-le timp de trei-cinci minute. După ce s-au răcit, pune pliculeţele pe ochi.

Castraveţii

Castraveţii sunt recunoscuţi pentru efectele lor benefice asupra ochilor umflaţi sau cu cearcăne. Înmoaie două dischete demachiante în puţin suc de castraveţi şi lasă-le pe ochi 15 minute. Este răcoritor şi îţi relaxează ochii. Dacă eşti stresată, pune două rondele de castraveți pe ochi și stai așa 10 minute.

Mănâncă legume verzi

Până acum probabil că ştiai că morcovii sunt cei mai buni pentru sănătatea ochilor. Şi spanacul, şi toate celelalte legume cu frunze verzi sunt sănătoase pentru ochi.

Uleiul de migdale

Masează-ţi ochii cu puţin ulei de migdale înainte de culcare. Aplică acest tratament în fiecare seară şi în două săptămâni vei constata efectele benefice.

Ţine picăturile de ochi în frigider

Astfel vei scăpa de senzaţia de „înţepătură” atunci când le pui în ochi.

Lumina difuză

Potrivit oftalmologilor, nu este foarte grav să citeşti la lumină difuză, iar singurul efect pe care îl vei constata este o durere de cap, dar fără să-ţi agraveze problemele de vedere.

Nu purta lentilele noaptea

Pentru a evita eventualele probleme, este recomandat să-ţi examinezi puţin în fiecare dimineaţă ochii, dacă obişnuieşti să porţi un model de lentile potrivit şi pe timpul nopţii.

Evită lentilele permanente

Dacă obişnuieşti să porţi lentile continuu, atât în timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, trebuie să ştii că riscul unei infecţii este de 10 ori mai mare.

Lentilele de contact se pun înainte de machiaj

Este recomandat să-ţi pui lentilele de contact înainte de aplicarea machiajului şi să le scoţi primele atunci când te demachiezi. Machiajul perfect şi sănătos pentru cele care purtaţi lentile de contact este realizat cu farduri creme. Evitaţi fardurile pudră! Riscaţi ca particulele mici de fard să vă intre în ochi şi să vă irite.

Albuşul de ou

Ai nevoie de un albuş-două pe care trebuie să le baţi şi să le aplici pe pielea de sub ochi cu ajutorul unei perii sau al unui prosop moale. Acesta este un remediu excelent pentru ochii umflaţi şi obosiţi, întrucât ajută la restabilirea echilibrului pielii şi al sângelui de la nivelul ochilor.


Timpul (Suplimentul Femeia)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *