Frumusețe

Păstrează-ţi părul sănătos

Din dorinţa de a câştiga timp doar pentru relaxarea noastră, nu mai reuşim să alocăm tot timpul necesar pentru îngrijire şi astfel nu facem decât să ne creăm mici deservicii. Ar fi bine să încerci să analizezi cât timp petreci pentru tine, pentru îngrijirea părului, manichiură sau epilat. Câte dintre noi nu încercăm să scăpăm cât mai repede de toate aceste mici poveri şi facem tot felul de greşeli? De exemplu, în cazul părului. După spălarea sa, în general, urmează un frecat puternic cu prosopul, o pieptănare uşor nervoasă, pentru a fi sigure că smulgem toate firele de păr care se regenerează. Aceste obiceiuri sunt greşite şi sunt calea sigură către o podoabă capilară rară, lipsită de strălucire, cu vârfuri despicate şi fire rupte. Pentru a încerca să amenajaţi podoaba capilară ar fi bine să:

Pieptănaţi părul cât mai des. Pieptănarea părului ajută la stimularea circulaţiei sanguine la nivelul scalpului, ceea ce contribuie la hrănirea şi oxigenarea rădăcinilor. În acest fel previi acumularea de sebum, care poate sufoca rădăcina şi duce la căderea firului de păr. Dacă ai părul ondulat sau creţ şi pieptănarea îţi strică buclele, poţi să te piepteni înainte de a te spăla pe cap, sau seara înainte de culcare. Până dimineaţă buclele tale îşi vor reveni. Tot prin pieptănare distribui uniform sebumul de la rădăcini către toată lungimea părului, oferindu-i o protecţie naturală împotriva degradării şi ruperii.

Nu pieptăna părul ud. Când este ud, părul tău este sensibil atât la căldură, cât şi la factorii mecanici. Dacă îţi piepteni părul cât este ud sau dacă îl freci intens cu prosopul, rişti să-i distrugi stratul de cuticule, asemănătoare unui strat de solzi îndreptaţi în jos, către vârful părului.

Nu folosi placa sau ondulatorul pe părul ud. Una dintre cele mai mari greşeli, care îţi distruge părul rapid! Apa din firul de păr este încălzită brusc şi se transformă rapid în vapori, care forţează şi rup fibra capilară în drum către exterior. La suprafaţa părului se formează mici umflături, care duc în timp la ruperea firului.

Nu îţi usca părul cu foehnul. Uscarea părului cu foehnul nu are efecte dăunătoare la fel de mari precum folosirea ondulatorului sau a plăcii, dar îţi deteriorează părul pe termen lung. Pentru că deshidratează excesiv părul, acesta îşi pierde flexibilitatea, devine casant şi se rupe mult mai uşor.

Aplică balsam. Balsamul este cel mai important pentru un păr sănătos, rezistent şi strălucitor. Aplicarea se face în maximum un minut, iar masajul părului nu îţi mai răpeşte decât alte două sau trei minuţele.

 Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *