Culinar.md

Pate de dovlecel

Ingrediente

1 dovlecel, 40 ml ulei, 1 ceapă mare, 2 căței de usturoi, 1/2 linguriță zeama de lămâie, sare și piper.

Mod de preparare:

Dovlecelul se curăță de coajă și se taie cuburi. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se curăță și se taie mărunt.
Într-o tigaie se pune uleiul la încins apoi adăugăm ceapa și dovlecelul.
Se călesc la foc potrivit până devin moi, circa 10 minute.
Se lasă să se răcescă câteva momente apoi se pun într-un vas împreună cu zeama de lămâie, usturoiul, sare și piper după gust.
Se mixează până obținem o compoziție omogenă.

Pateul de dovlecel este ideal pentru micul dejun sau pentru obținerea aperitivelor de post.

Pofta Buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *