Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 17:36
Abonamente

Muzică 6 Decembrie 2012, ora 06:14    Din editia print

Patricia Kaas, noua Édith Piaf

Marime Font

 
 
 

Patricia Kaas s-a născut la 5 decembrie 1966. Este o cântăreață, cantautoare, actriță, textieră și compozitoare franceză.  

Kaas este mezina familiei sale, având cinci frați și o soră. A copilărit în orașul Stiring Wendel, iar primul său mare succes l-a avut în cadrul unui concurs al tinerelor talente.

Patricia Kaas a devenit cunoscută și apreciată grație materialelor sale discografice, care au fost comercializate în peste șaisprezece milioane de exemplare la nivel internațional. Discografia sa cuprinde opt albume de studio, cele mai proeminente discuri fiind Mademoiselle chante... (1998), Scène de vie (1990) și Je te dis vous (1993). Interpreta este recunoscută pentru vocea sa gravă, caracteristică contraltelor. Având un timbru ușor gutural, Kaas a fost adesea comparată cu Marlene Dietrich sau cu Édith Piaf.Interpreta a debutat în 1985, după ce îl întâlnește pe actorul francez Gérard Depardieu, însă fără să se bucure de succes. Doi ani mai târziu, în 1987, fiind dezamăgită de evoluția piesei Jalouse, Patricia Kaas l-a întâlnit, în încercarea sa de a se afirma, pe compozitorul francez Didier Barbelivien. În același an apare primul șlagăr al interpretei, Mademoiselle chante le blues, care s-a bucurat de un succes notabil în clasamentele radio din Franța. La finele anului lansează albumul său de debut cu același nume, iar la scurt timp Kaas primește discul de platină în Belgia, Elveția și Franța, iar în Canada obține un certificat de aur. Până în prezent, albumul Mademoiselle chante... a fost comercializat în peste trei milioane de exemplare pe plan internațional.

De-a lungul carierei sale, Patricia Kaas a fost distinsă cu numeroase premii. Cel de-al doilea album, Scène de vie, lansat în aprilie 1990, i-a adus interpretei primul loc în clasamentele de specialitate din Franța. Albumul a rămas timp de zece săptămâni consecutiv pe primul loc, primind ulterior un certificat de diamant pentru vânzări de peste un milion de exemplare.

Peste trei ani, Patricia Kaas și-a lansat albumul Je te dis vous, care a devenit cel mai bine vândut album al Patriciei din toate timpurile - trei milioane de exemplare vândute. Acesta este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune albume de șansonete din muzica modernă. Acest album conține prima piesă înregistrată de Patricia Kaas în limba germană și include trei cântece în engleză.

În mai 1999, după trei ani în care nu a lansat niciun album de studio, Patricia Kaas se întoarce cu un stil nou, cu influențe din muzica pop, versurile pieselor sale fiind mai romantice, mai melancolice. Discul, intitulat Le mot de passe, a fost comercializat în peste 300 mii de exemplare în Franța, obținând discul de platină.

Din punctul de vedere al stilurilor muzicale adoptate, discurile Patriciei Kaas variază de la șansonete clasice până la pop-rock contemporan. Vocea „fumurie” îi permite interpretei să cânte în registre grave, Kaas fiind cunoscută și pentru faptul că folosește coruri și orchestre, dar și alte tehnici muzicale precum recitări.

Cântăreața debutează ca actriță în pelicula And now... Ladies And Gentlemen în anul 2002.
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md