Infrastructură

Patru coridoare de drumuri locale vor fi reparate, începând cu 2017

Este vorba despre următoarele sectoare de drum selectate în mod prioritar:

-R1 Cornești –Sinești-Cornova-Onișcani-Răciula-R21 – 48,5 km

-M2 Peresecina-Hârtopul Mare-Izbiște-Ohrincea-R23- 33,2 km

 -R1-Pârlița-Bălănești-Seliște-R25 – 40,9 km

 -R3-Pojăreni-Costești-Horești-Țipala-R32 – 34, 6 km.

Aceste lucrări se vor desfășura datorită Acordului de finanțare între Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului „Îmbunătățirea drumurilor locale”. Finanțarea este acordată de Banca Mondială în sumă de 80 milioane dolari SUA și presupune realizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a aproximativ 300 km de drumuri locale pe un termen de 5 ani.

În luna iunie curent va fi anunțată licitația pentru construcția primului coridor de drumuri locale care fac legătura cu drumurile naționale – R1 Cornești –Sinești-Cornova-Onișcani-Răciula-R21 – 48,5 km. Pentru alte trei coridoare de drumuri locale-R3-Pojăreni-Costești-Horești-Țipala-R32 – 34, 6 km, M2 Peresecina-Hârtopul Mare-Izbiște-Ohrincea-R23- 33,2 km, R1-Pârlița-Bălănești-Seliște-R25 – 40,9 km, se preconizează licitarea lucrărilor de proiectare până la sfârșitul lunii iunie curent.

Anunțul a fost făcut de Ministrul Iurie Chirinciuc în cadrul ședinței Guvernului Republicii Moldova din 8 iunie 2016 o dată cu prezentarea proiectului de lege cu privire la aprobarea ratificării Acordului de finanțare între Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului „Îmbunătățirea drumurilor locale”. Iurie Chirinciuc a accentuat că „Implementarea proiectului respectiv va îmbunătăți accesul la obiectivele social-economice din zonele rurale, va spori capacitățile administrațiilor publice locale pentru gestionarea efectivă a fondurilor pentru întreținerea și modernizarea drumurilor locale. În acest context, având în vedere că au demarat lucrările de proiectare și licitație rog susținerea aprobării acestui proiect și ratificarea cât mai urgent în plenul Parlamentului”, a mai adăugat ministrul.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor precizează că cele patru coridoare de drumuri locale anunțate însumează 157,2 km de drum din totalul de 300 km propuse. În continuare, alte coridoare de drumuri locale care vor fi construite de creditul de 80 milioane de dolari urmează să fie selectate după prioritate.

sursa: provincial.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *