Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente

Actualitate 9 August 2018, ora 08:45

Patru din cei opt moldoveni răniți în accidentul din Kaluga au ajuns în R. Moldova / FOTO

Marime Font

Patru cetățeni ai Republicii Moldova, răniți în urma tragicului accident din regiunea Kaluga, au ajuns în siguranță în seara zilei de miercuri la Chișinău. Transportarea victimelor a fost efectuată de IGSU cu susținerea Căii Ferate din Republica Moldova. 

Oamenii au ajuns în țară cu ruta Moscova – Chișinău fiind însoțiți de ofițerii IGSU. De asemenea, medicii SMURD le-au acordat ajutorul calificat în drum spre Republica Moldova.”Pacienții sunt în stare stabilă, cu diferite traumatisme. Este vorba despre o fractură a mandibulei, plăgi la mâini și picioare. Complicații nu prea au fost, dar ei au suferit traume psihologice. Vor trebui să lucreze cu psihologul “, au declarat cei de la SMURD.

Pe peronul Gării Feroviare aceștia au fost întâlniți de către rude și apropiați. Ulterior, trei echipaje SMURD i-au transportat la Institutul de Medicina Urgentă din capitală, de unde au fost preluați de medicii spitalului.Aici cei patru moldoveni au fost internați pentru ulterioare îngrijiri medicale. Potrivit medicilor, starea pacienților este stabilă.

Conducerea IGSU a anunțat că ultimii patru cetățeni ai Republicii Moldova care au avut de suferit în Kaluga primesc îngrijiri medicale în Federația Rusă, întrucât starea de sănătate a acestora nu permite transportarea acestora. După ce starea lor se va ameliora, ei vor fi aduși în Moldova. 

Amintim că în urma accidentului rutier produs la data de 4 august 2018 în regiunea Kaluga, Federația Rusă și-au pierdut viața 6 cetățeni ai Republicii Moldova, iar alții 8 au fost internați în spitalul cu diverse traumatisme.

Sursa: moldova.org

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul