Economie

Patru persoane au fost trimise în judecată în dosarul furtului MAIB

Procurorii au stabilit că, în perioada 2010-2013, cei patru, acționând în complicitate și având roluri bine-determinate, au pus în aplicare o schemă de obținere a unui volum de acțiuni ale emitentului MAIB, care le-ar fi permis alegerea în organele de conducere a Băncii a unor persoane din cadrul acestui grup.

În continuarea scopului de preluare a controlului asupra băncii, fostul membru al CA al MAIB (organizator) a identificat o serie de acționari care urmau a fi deposedați ilegal de acțiuni. Astfel, au fost identificate 73 de întreprinderi, precum și două persoane fizice.

Analizând probele acumulate, procurorii au stabilit că, învinuiții au reușit să-i deposedeze pe cei doi acționari de 17 189 de acțiuni, valoarea de piață a cărora a fost estimată la circa 20 milioane lei. Pentru realizarea planului, complicii ar fi organizat falsificarea unor procuri

Amintim că, acum câteva luni, fosta membră a CA a MAIB a fost reținută, iar mai târziu și complicii acesteia. Dacă vor fi găsiți vinovați, toți patru riscă pedepse de până la 15 ani de închisoare. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *