Ultima oră

Patru sisteme de irigare de pe râul Nistru vor fi REABILITATE

 Este vorba despre Jora de Jos din raionul Orhei, Coșnița din raionul Dubăsari, Puhăceni și Roșcani din raionul Anenii Noi. Ministerul Muncii a recepționat cinci oferte pentru diferite loturi, valoarea cărora variază între 10,5 milioane USD și 21,7 milioane USD, transmite serviciul de presă al ministerului.

Cele patru sisteme de irigare vor fi supuse reconstrucției și modernizării și vor fi dotate cu echipamente electronice și contoare mobile pentru determinarea volumului de apă consumat. După reabilitarea celor patru sisteme de irigare, 6110 de producători agricoli, care activează în aria acestor sisteme, vor beneficia de rețele moderne de irigare. De asemenea, reconstrucția sistemelor va permite extinderea ariei de teren irigat de la 600 ha pînă la circa 5400 ha.

Reabilitarea sistemelor de irigare va permite producătorilor agricoli să optimizeze costurile de operare și întreținere a acestora, să utilizeze apa pentru irigații în perioada de sezon și în afara sezonului, să reducă pierderile de apă din rețea datorită țevilor din polietilenă care sînt rezistente la șocurile hidraulice și pot fi utilizate eficient peste 50 de ani.
 
Sursa: moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *