Actualitate

Pavel Ciobanu, presedintele FMF: Problema pasapoartelor poate fi solutionata la inceputul lunii februarie

Presedintele Federatiei Moldovenesti de fotbal (FMF), Pavel Ciobanu, s-a deplasat la finele saptamanii trecute la Moscova (Rusia) pentru a asista la finala Cupei Comunitatii la fotbal.

Oficialul moldovean a profitat de prezenta la eveniment si a presedintilor Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), Sepp Blatter, si Federatiei Europene (UEFA), Michel Platini, si a abordat problema fotbalistilor moldoveni care au obtinut cetatenia rusa si nu pot fi convocati la nationala din cauza interdictiilor impuse de catre echipele lor de club.

Revenit la Chisinau, Pavel Ciobanu a declarat in exclusivitate pentru Timpul: “Problema va fi abordata la forurile internationale de specialitate. La 3 februarie vor avea loc alegeri pentru functia de presedinte a Federatiei Ruse de Fotbal. Ulterior vom negocia cu noul presedinte si speram ca vom gasi un numitor comun. Dupa discutiile cu Sepp Blatter si Michel Platini eu sunt foarte optimist si sunt convins ca aceasta problema se va solutiona foarte curand, fiindca aceasta este in primul rand, in favoarea echipei nationale. Reprezentantii Rusiei desigur, de asemenea doresc solutionarea acestui diferend, fiindca lor, nu cred ca au nevoie de acutizarea acestei probleme, dar oficialii acestei tari acorda mult sprijin propriilor echipe de club, care au propriile interese in aceasta privinta”.

Cu exceptia FMF, “problema pasapoartelor” a fost abordata de asemenea de catre institutii similare din Belarus, Armenia si Azerbaidjan.

Este de remarcat ca in Premier-Liga rusa evolueaza cativa dintre cei mai buni fotbalisti moldoveni ai momentului: Alexandru Iepureanu, Alexandru Gatcan, Nicolae Josan si altii.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *