Actualitate

Pavel Filip a avut o întrevedere cu viceministrul de Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin

În cadrul discuțiilor Pavel Filip a reiterat interesul Republicii Moldova pentru consolidarea şi aprofundarea colaborării cu Federaţia Rusă în diverse domenii, inclusiv în cel comercial-economic. În context, Premierul a menţionat decizia părţii ruse de a permite la 7 întreprinderi moldoveneşti să exporte producţia vinicolă pe piaţa Federaţiei Ruse, exprimându-şi speranţa că această listă va fi extinsă, iar în cel mai apropiat timp criteriul selectiv în acordarea permisiunilor de export va fi abolit. Totodată, şeful Executivului s-a referit la oportunitatea renunţării la impunerea taxelor vamale la exportul a 19 categorii de mărfuri moldoveneşti în Federaţia Rusă.

În altă ordine de idei, Pavel Filip a apreciat decizia părţii ruse privind amnistia migraţională pentru cetăţenii Republicii Moldova.
La rândul său, Grigorii Karasin, a confirmat interesul părţii ruse pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale moldo-ruse în beneficiul cetăţenilor celor două ţări.

O atenţie aparte în cadrul întrevederii a fost acordată soluţionării problemei transnistrene.
Oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul social şi umanitar-cultural.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *