Pavel Filip: Guvernul Moldovei câştigă constant încrederea cetăţenilor. Se depun eforturi colosale pentru a implementa un şir de reforme

publicat în Actualitate pe 3 Aprilie 2018, 09:12

Guvernul Moldovei câştigă constant încrederea cetăţenilor, deoarece se depun eforturi colosale pentru a implementa un şir de reforme. Asta le-a spus premierul Pavel Filip jurnaliştilor de la libertatea.ro. Oficialul a punctat că rezultate importante au fost obţinute în domeniul combaterii corupţiei. 

"Cine înţelege bine acest domeniu pentru că există judecătorii, procurorii care au lucrat în sistemul vechi. Nu ţine doar de aprobarea unor legi. Ţine de punerea în aplicare corectă a acestor legi şi de conştiinţa celor care lucrează în acest domeniu", a afirmat premierul, Pavel Filip.

Pavel Filip a mai adăugat că Republica Moldova urmează exemplul României în privinţa combaterii corupţiei. Crearea procuraturilor şi judecătoriilor specializate a fost una dintre reformele inspirate de peste Prut.

"Îmi aduc aminte că la începutul mandatului, în aprilie 2016, a fost făcut un sondaj unde se arăta că încrederea în justiţie este undeva la 7-8%. După un an de zile, încrederea în justiţie era la 24%. Era foarte joasă, dar a crescut de trei ori", a comunicat premierul Pavel Filip.

Deocamdată, cinci judecătorii au fost secționate pe cauze. Este vorba despre instanțele din Chișinău, Bălți, Strășeni, Orhei și Ungheni. Reforma anunţată la începutul acestui an presupune și evaluarea permanentă a judecătorilor. Totodată, va fi revăzută modalitatea de admitere la Institutul Național de Justiție. 

Publika.md