Actualitate

Pavel Filip: Ne dorim ca proiectul reformării medicinii primare să fie aprobat până la finele sesiunii curente a Parlamentului

“Ne dorim ca proiectul reformării medicinii primare să fie aprobat până la finele sesiunii curente. Medicii de familie vor avea o activitate bazată pe competitivitate. Implementarea reformei va demara în localităţile rurale”, a declarant Pavel Filip. “Nu trebuie să privăm cetățenii de ceea ce este el mai de preț lucru: sănătatea, iar noi ne-am propus să aducem schimbări și în acest domeniu foarte dificil de reformat”, a mai spus premierul.
Amintim că proiectul privind reformarea medicinii primare a fost aprobat de guvern vineri, 20 iulie. Potrivit normei respective, medicii de familie vor putea să-şi deschidă, în premieră, cabinete personale, ca în ţările europene. Cheltuielile pentru implementarea reformei vor fi acoperite de către Compania Națională de Asigurări în Medicină, iar încăperea va fi pusă la dispoziţie de către autoritățile locale.

Autorităţile consideră că, astfel, medicii vor fi interesați să acorde servicii de calitate, ca să aibă mai mulți pacienți. De asemenea, toate internările în spitale, cu excepţia celor urgente, vor fi făcute la recomandarea medicului de familie. Acest fapt va contribui la o mai bună monitorizare a cazurilor, la excluderea dublărilor şi la eficientizarea cheltuielilor.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *