Politică

Pavel Filip: Valorificarea patrimoniului turistic rural va avea un impact pozitiv asupra economiei

De asemenea, valorificarea patrimoniului turistic rural va avea un impact pozitiv asupra economiei naţionale şi va contribui benefic la promovarea imaginii de ţară pe plan internaţional. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul unei vizite de lucru în raionul Rezina.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Pavel Filip a menţionat necesitatea reparării și promovării obiectivelor de interes pentru turişti și a vorbit despre dezvoltarea infrastructurii adiacente şi crearea condiţiilor necesare pentru ca numărul vizitatorilor locali şi străini să crească.

Prim-ministrul a vizitat Mănăstirea Saharna. De asemenea, premierul a vizitat și Incubatorul de Afaceri Rezina în cadrul căruia activează 14 companii rezidente, care generează și susțin locuri de muncă pentru comunitatea locală. Totodată, Pavel Filip a vorbit cu administraţia incubatorului şi conducerea raionului despre necesitatea extinderii infrastructurii pentru mediul de afaceri, subliniind că este importat să fie create cât mai multe locuri de muncă pentru cetăţeni, oferindu-le posibilitatea de a avea un salariu decent acasă.

Pe parcursul vizitei sale de lucru în raionul Rezina, şeful Executivului a mai vizitat şantierul de construcţie a Complexului sportiv raional din orașul Rezina, care va avea o capacitate iniţială de 2500 de locuri, precum şi construcţia drumului de ocolire a oraşului, în defileul dintre platoul satului Ciorna şi oraşul Rezina.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *