Guvern

Pavel Filip: Vrem să vedem dacă ceea ce plătesc oameni acum pentru servicii este corect, dacă reflectă realitatea

”Am cerut evaluări din partea instituțiilor în legătură la modul cum sunt formate tarifele la diferite servicii. Vrem să vedem dacă ceea ce plătesc oameni acum pentru servicii este corect, dacă reflectă realitatea. Deocamdată este devreme să ne pronunțăm care tarife pot fi scăzute sau menținute. Astăzi am primele două evaluări legate de tarifele la gaz și produsele petroliere. Am motive de optimism. Cred că aici putem avea unele ajustări în jos. Vreau să fie transparență în domeniul formării tarifelor, iar populația să știe în amănunt ce plătește pentru fiecare serviciu”, a declarat premierul.

El a amintit că modul de formare a tarifelor a fost și o revendicare a protestatarilor.

Pavel Filip s-a întâlnit vineri cu administrația de la Moldova-Gaz și a precizat că în urma discuțiilor s-a constat că sunt anumite soluții ca tarifele să fie scăzute cu cel puțin 10%, dar a cerut și o analiză suplimentară și va discuta și cu ANRE, ”astfel încât să fie respectată independența acestei instituții și să fie clar că nimeni nu are de gând să facă ingerință, pentru că tarifele nu pot fi scăzute decât dacă sunt motive obiective și sunt respectate toate condițiile”.

Săptămâna viitoare va fi luată o decizie în ce privește tariful la gaz, a precizat premierul.

Legat de produsele petroliere, Pavel Filip și-a propus ca săptămâna viitoare să aibă mai multe discuții, în condițiile în care prețurile au scăzut pe piața internațională ”Vreau să văd dacă aceasta se reflectă în prețul pe care cetățenii îl plătesc la pompă. Iar dacă nu, să vedem care sunt cauzele și ce putem face”, a explicat acesta.

Scopul acestor evaluări este acela de a verifica dacă tarifele sunt formate corect. Trebuie ca cetățenii să aibă un răspuns argumentat ca oamenii să știe ce plătesc și pentru ce plătesc. Să nu mai existe percepția că unii fac profituri uriașe pe spatele populației, a mai declarat Pavel Filip. ”Este posibil să constatăm că unele tarife sunt formate corect și ar trebui să le menținem, dar tot atât de posibil este să avem tarife pe care le putem ajusta în scădere”, a mai menționat premierul Filip.
 
Sursa: Infotag.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *