Cultură

Pavel Parfeni va participa la festivalurile Mamaia-2009 si Cerbul de Aur

Vocea profunda, talentul si ambitia lui te cuceresc din primele minute de cum il cunosti. Tanarul si carismaticul Pavel Parfeni, solistul trupei „Sun Stroke Project”, ne-a atras in mrejele lui muzicale inca de la preselectia pentru „Eurovision-2009”, cand s-a clasat pe locul III. L-am asteptat sa vina – si a venit de la „Slaveanski Bazar” cu Marele Premiu, dupa o lupta stransa cu 17 concurenti puternici din Macedonia, Slovenia, Belarus, Rusia, Cehia, Italia, Brazilia, Ucraina, Rusia etc. A cucerit publicul si juriul cu piesa compusa de el – „No crime”, devenita slagar in RM si Romania, dar si cu „Dac-ai fi” de Liviu Stirbu.

Desigur, atuul nostru a fost si faptul ca din juriul de la „Slaveanski Bazar” au facut parte naistul Constantin Moscovici si interpretul Mihai Traistariu. „Dar victoria lui Pavel Parfeni la un eveniment de rezonanta europeana este excelenta! Mai ales ca anul acesta in concurs majoritari au fost baietii – 13! In plus, am revenit cu o multime de oferte, iar televiziunile din Belarus si Rusia au fost nespus de generoase cu noi”, ne-a marturisit compozitorul Liviu Stirbu, reintors impreuna cu Pavel Parfeni de la Vitebsk.
Solistul de la „Sun Stroke Project” se simte in al noualea cer dupa Vitebsk, precedat de un alt Mare Premiu obtinut de el si la prestigiosul Festival international de muzica usoara „George Grigoriu” din Braila, difuzat in direct la TVR. Pavel a cucerit publicul romanesc si a revenit acasa mai sigur pe el – cu un „Volkswagen Passat”, dar si cu o oferta de milioane – o piesa scrisa special pentru el de cunoscutul compozitor Andrei Tudor, care a compus cantecul pentru Nico si Vlad Mirita la „Eurovision-2008”. Acum, Pavel e fericit ca ii va interpreta creatia „Tu nu vezi cerul” la Festivalul „Mamaia-2009” si la „Cerbul de Aur” din septembrie. La „Cerbul de Aur” artistul a castigat preselectia impreuna cu Geta Burlacu si Olia Tira.

Alaturi de marii artisti ai Romaniei

Pe Pavel Parfeni l-am surprins la o pauza de cafea intr-un studio din capitala, unde muncea de zor cu Alex Brasoveanu si colegii sai de la „Sun Stroke Project”. „Nici n-am apucat sa ma satur de somn dupa aceste doua festivaluri, iar despre vacanta nici vorba. Am sa fac tot ce imi sta in puteri ca, atat la Mamaia, cat si la Brasov, sa am o prestatie buna. De fapt, lupt in continuare pentru victorie. Daca nu se va produce, macar marele public romanesc as vrea sa ma cunoasca mai bine”, ne-a marturisit Pasha, care vrea sa fie serios si disciplinat. Este marcat de colaborarea cu Liviu Stirbu, de la care asteapta noi si noi piese de succes. Interpretul a reusit sa se faca iubit si de organizatorii festivalului de la Braila. „Pe Andrei Tudor acolo l-am cunoscut. Este nepotul renumitului George Grigoriu si a ramas incantat de interpretarea vechiului slagar al bunicului sau „Noi nu suntem ingeri”. Pe aceeasi lungime de unda am fost si cu mama compozitorului roman”, sustine Parfeni.
Obosit si fericit, nu-l intereseaza nimic altceva decat sa evolueze spectaculos in continuare – si in Romania, si in Rusia. Pe la anul isi propune sa participe la „Eurovision-2010”, dar n-a decis tara pe care s-o reprezinte. Pentru imensul sau succes, Pasha le este recunoscator, in egala masura, si parintilor, si lui Liviu Stirbu, Centrului cultural „Elat”, lui Alex Brasoveanu, lui Alexandru Cosovan si lui Bruno.
Amintim ca talentatul baiat provine dintr-o familie de muzicieni din Orhei. Mama, profesoara de pian la Scoala de muzica din localitate, si tatal, interpret si chitarist, l-au educat in spiritul dragostei pentru frumos. Pavel a absolvit Colegiul de Muzica din Tiraspol si isi va continua studiile mai tarziu. Iar cine vrea sa vada dragostea prin ochii lui Pavel Parfeni, accesati: www.pashaparfeni.com.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *