Actualitate

PCRM a depus la CEC documentele pentru iniţierea referendumului

Unul din membrii grupului de iniţiativă, consilierul Valentin Todercan, a declarat jurnaliştilor că grupul de iniţiativă include 2212 persoane. "Sperăm să se accepte iniţiativa. Dacă vom fi înregistraţi, avem la dispoziţie trei luni pentru colectarea celor 200 de mii de semnături. Acest număr de semnături pentru un partid atât de mare cum este Partidul Comuniştilor nu este atât de mult", a spus Valentin Todercan.

Igor Grigoriev, membru al PCRM, a declarat că aceste semnături au fost colectate la Congresul Civic care a avut loc la Bălţi. "La adunare au fost şi reprezentanţii Comitetului Congresului Civic creat în stânga Nistrului, care se vor ocupa de colectarea semnăturilor în regiunea transnistreană. Pentru aceasta am făcut o adresare suplimentară la CEC pentru a ni se da explicaţii cum această listă să fie autentificată de autoritatea locală", a spus membrul PCRM.

Dacă va avea loc referendumul şi majoritatea cetăţenilor vor acorda voturi de neîncredere Parlamentului, legislativul se va expune printr-o hotărâre asupra rezultatelor plebiscitului "Va fi corect dacă actuala guvernare va decide să demisioneze, să se dizolve Parlamentul şi să fie anunţate alegeri parlamentare anticipate", a spus deputatul comunist, Anatolie Zagorodnâi.

Comisia Electorală Centrală va verifica pachetul de documente depus, în termen de 15 zile, după care se va expune într-o şedinţă, a anunţat preşedintele CEC, Iurie Ciocan. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *