Politică

PD a decis să participe alături de PLDM la formarea guvernului

El a menţionat că s-a discutat despre funcţionarea şi eficienţa în activitatea cabinetului de miniştri, despre modul de activitate a persoanelor, iar cei care nu au fost eficienţi în fostul executiv urmează a fi schimbaţi. ”Cei care nu au dat dovadă de eficienţă necesară am convenit că nu trebuie să se regăsească pentru că lipsa schimbării va afecta eficienţa şi rezultatele noului cabinet de miniştri”, a declarat Lupu.

Astfel, potrivit acestuia, ”în condiţiile acestor repere discutate, cu votul unanim al biroului permanent s-a decis să purdecem la formarea noii majorităţi parlamentare şi a unui nou cabinet pentru revenirea într-o albie de stabilitate şi normalitate”.

El a declarat însă că este necesară formarea unei majorităţi parlamentare stabile şi a dat asigurări că echipa PD din parlament nu va provoca ”surpize” joi în parlament. El a precizat că este necesară şi semnarea unui nou acord de constituire a majorităţii parlamentare

Filat a declarat după întrevederea cu conducerea PD că a avut o discuţie profesionistă, concentrată pe problema în principiu aspectul instituţional, funcţional dar şi parametrii care trebuie întruniţi ca ecupa guvernamentală să fie funcţională. El a declarat că va continua discuţiile şi cu grupul parlamentar din Partidul Liberal.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *