Moldova

PD ar accepta ca Iurie Leancă să fie Primul-ministru: “El este extraordinar, este din politica externă”

„Partidul Liberal Democrat din Moldova, ca partid cu cele mai multe mandate în Parlament, din alianță, să propună o candidatură pentru funcția de prim-ministru. Noi îl vom accepta pe domnul Leancă. El este extraordinar, este din politica externă”, a declarat Candu în cadrul emisiunii „ÎN PROfunzime cu Lorena Bogza”.

Totuși, Partidul Democrat îi lasă o „șansă” lui Vlad Filat să redevină prim-ministru cu votul deputaților din actuala legislatură – să demisioneze benevol, înaintea punerii la vot a moțiunii de cenzură și oferirii unor garanții deputaților democrați. „Nu exclud că domnul Filat mai poate deveni prim-ministru, dar cu condiția ca să primim garanții de luptă împotriva corupției și de eficiență a actului de guvernare”, a spus deputatul Adrian Candu, la PRO TV.

Reprezentantul PLDM, la talk-show, deputatul Valeriu Ghilețchi, a declarat că formațiunea sa nu vede un alt om la conducerea Guvernului. „Eu nu-l văd pe altcineva (în funcția de prim-ministru – n.r.), în afară de domnul Filat. Cred că același lucru îl vor exprima și alți colegi deputați”, a spus Ghilețchi.

Marian Lupu, președintele Partiodului Democrat, a declarat în seara zilei de ieri, după o ședință de trei ore a Biroului Politic, că PD va susține moțiunea de cenzură.

hotnews.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *