Moldova

PDM s-a lansat oficial în campania pentru alegerile parlamentare anticipate

"Avem nevoie de soluţii consistente pentru a construi o ţară puternică, integră şi consolidată, cu o guvernare eficientă şi constructivă, fără corupţie şi nepotism, trai decent şi incluziune socială, asistenţă socială garantată, justiţie corectă", a subliniat Marian Lupu.

Marian Lupu a menționat că PDM se angajează astăzi să edifice o Moldovă a bunăstării, în care să existe locuri de muncă bine plătite, unde se construiesc drumuri şi autostrăzi europene, functioneaza teatre, biblioteci, şcoli, spitale moderne.

"Partidul Democrat propune astăzi țării un nou proiect, o nouă abordare a prezentului și viitorului țării noastre. Avem nevoie de unirea noastră cu noi înşine. Cele două Moldove trebuie să înceapă să fie una singură. Şi trebuie să devină o veritabila democrație europeană", a subliniat președintele PDM.

"Acum suntem, din nou, la un început de drum, iar PDM își propune să întoarcă oamenilor încrederea în politicieni. Încrederea o restabilim prin a spune oamenilor adevărul – despre crizele reale, despre soluțiile pe care le avem, despre ce avem de făcut. Nu îi mințim cu iluzii, nu le vindem povești ale unor realități paralele; oprim scandalurile și instituim o colaborare productivă între partide; unem în aplicare un Plan de depăşire a crizei. Împreună cu profesioniști, cu oameni de calitate din toate partidele, cu specialiști care sunt capabili să ajute Moldova; promovăm în funcțiile publice oameni care merita, nu creditorii partidelor. Statul se va reforma doar dacă e format din oameni profesioniști, avansaţi pentru ceea ce știu și ce pot, dar nu pentru apartenenţă politică", a afirmat liderul PDM.

Valeriu Lazăr, vicepreşedinte PDM, candidatul nr. 2 pe lista Partidului Democrat, a declarat în cadrul evenimentului că PDM este dator să readucă încrederea cetăţeanului în prezentul şi viitorul Republicii Moldova. "Noi ne propunem să schimbăm, modelul social, economic şi politic din Republica Moldova, să trecem la un model bazat pe investiţii, iar investitorii nu vor veni la noi în ţară până nu vor vedea care este clasa politică şi care sunt regulile jocului", a precizat Lazăr.

Valentina Buliga, vicepreședintele PDM, candidatul Nr.10 pe lista electorală a afirmat că PDM mereu a pledat pentru echitatea socială. "Un om sărac nu poate fi liber pe deplin. De accea, lupta cu sărcia, susținerea și ajutorarea celor nevoiași, accesul tuturor cetățenilor la servicii sociale de calitate, acestea sunt prioritățile pe care se va axa PDM".

În mesajul video, transmis participanților la reuniune, președintele Partidului Socialistei Europene, Paul Nyrup Rasmussen, a menționat că "în cadrul viitoarelor alegeri cetățenii R. Moldova au șansa să decidă un nou început pentru țară", iar, potrivit lui Rasmussen, "numai Partidul democrat, un partid puternic, după cum este, poate răspunde sfidărilor și necesităților interne ale Moldovei și poate s-o aducă mai aproape de Europa".

Luis Ayala, secretarul general al Internaţionalei Socialiste a subliniat că "cele aproape 170 de partide, membre al Internaționlei, urmăresc cu atenție evenimentele din Moldova". "Nu avem niciun dubiu și suntem încrezători că anume PDM, echipa partidului sunt cei care vor promova acea schimbare pe care vrem s-o vedem în Moldova, noi social-democrații din toată lumea – o Moldovă mai deschisă, mai generoasă, mai unită".

În mesajul video, adresat de către președintele consiliului suprem al Partidului Rusia Unită (Единая Россия), președintele Dumei de Stat, Boris Grîzlov a salutat participanții la reuniune, menționând importanța fortificării relațiilor de cooperare între Moldova și Federația Rusă. "Astăzi construim relații de parteneriat între țările noastre și este foarte importantă cooperarea pe dimeniunea de partid. Deja funcționează Acordul de colaborare între Partidul Democrat din Moldova și Partidul Rusia Unită (Единая Россия), care reprezintă un fundament solid pentru cooperarea bilaterală. Doresc prosperare și stabilitate Republicii Moldova", se menționează în mesajul lui Boris Grîzlov.

Adrian Severin, vicepreşedinte al Grupului Socialist Democrat din Parlamentul European a menționat că "alegerile actuale nu sunt ca oricare altele. Acestea sunt deosebite pentru că îi pun pe toți cetățenii Moldovei să aleagă între trecut și viitor, între un anumit mod de viață, care a însemnat nevoi mai multe decât bucurii, au însemnat că unii s-au îmbogățit, iar alții au sărăcit tot mai mult. Cei care doresc acea schimbare, trebuie să se unească și să susțină Partidul Democrat din Moldova".

"Moldova nu trebuie să-și caute dușmanii în afară, ci înauntru. Nu aveți dușmani nici la București, nici la Moscova, nici la Bruxelles, nici la Washington. Dușmanii sunt în interiorul Moldovei, sunt cei care nu doresc bunăstarea și prosperarea Moldovei", a mai spus europarlamentarul Adrian Severin.

P

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *